تشخیص کیست کلسیفیه کبد با سونوگرافی
کبد یکی از بزرگترین و مهمترین ارگانهای بدن است. این عضو بدن، از پروتئینها و کلسیمها در هضم و دستگاه گوارش استفاده میکند. کبد کمک میکند غذایی که خورده میشود، به انرژی تبدیل شود و به کمک طحال، مانند یک فیلتر عمل میکند که زبالههای مضر را فیلتر و دفع میکند. بیماری کیست کلسیفیه هنگامی اتفاق میافتد که کلسیم در بافت بدن، رگهای خونی یا اندامها جمع شود. این تجمع میتواند روند طبیعی بدن شما را سخت و مختل کند. کلسیم از طریق جریان خون منتقل میشود. برخی از اختلالات باعث رسوب کلسیم در مکانهایی میشود که به طور معمول کلسیم در آن وجود ندارد یا متعلق به آن نیست. این احتمال وجود دارد که با گذشت زمان، کلسیم در این قسمتها جمع شود و مشکلاتی ایجاد نماید. کلسیفیکاسیون میتواند با افزایش سن اتفاق بیفتد همچنین این احتمال وجود دارد که به عفونت، آسیب و سرطان مربوط باشد.
به طور معمول رسوبات كوچك كلسیم در كاركردهای بدن تغییری ایجاد نمیكنند. با این حال اگر رسوبات بسیار زیاد شوند، این احتمال وجود دارد که در عملکرد اندامها تداخل ایجاد کنند یا سایر مشکلات سلامتی را موجب شوند. برخی از کلسیفیکاسیونها علائم دردناکی ایجاد نمیکنند، در حالی که برخی دیگر منجر به عوارض جدی میشوند. یکی از روشهای اصلی برای تشخیص آسیب های کبد، سونوگرافی کبد است و برای افراد مبتلا به بیماریهای کبدی بسیار ضروری است. پزشک ممکن است به منظور تشخیص مشکل و بیماری، سونوگرافی کبد را تجویز کند. سونوگرافی یک روش بدون عارضه و بدون درد برای تشخیص برخی از بیماریها و بررسی اندازه طبیعی کبد در سونوگرافی است. در این روش به جای استفاده از اشعههای مضر، از امواج صوتی استفاده می شود.
شما میتوانید در مرکز مجهز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران ، سونوگرافی کبد را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.
علل ایجاد کیست کلسیفیه
عوامل زیادی در بروز کلسیفیکاسیون نقش دارند. این عوامل شامل موارد زیر است:
- عفونتها
- اختلالات متابولیسم کلسیم که باعث افزایش کلسیم (تجمع بیش از حد کلسیم در خون) میشود.
- اختلالات ژنتیکی یا خود ایمنی بر سیستم اسکلتی و بافتهای همبند تأثیر می گذارد.
- التهاب مداوم
کاربرد سونوگرافی کبد
برای بررسی وضعیت کبد و اندامهای مرتبط و نزدیک به آن مانند طحال و کیسه صفرا، معمولاً سونوگرافی کبد و طحال و کیسه صفرا انجام میشود. با این روش تشخیص، اختلالات مختلفی مورد بررسی قرار میگیرند، از جمله:
- بررسی علت دردهای شکمی
- مشاهده و بررسی آسیب به کبد یا طحال در اثر تصادف
- وجود سنگ صفرا و مجاری صفراوی
- بررسی ابتلا به سرطان کبد، هپاتیت و سیروز
- بررسی بزرگی و تورم غیرعادی شکم
- در صورت مشاهده موارد غیرعادی در آزمایش خون مربوط به کبد
- مشاهده تومور، عفونت یا کیست کبد
- بیوپسی یا نمونه برداری از کبد تحت هدایت سونوگرافی
آمادگی جهت انجام سونوگرافی کبد
- برای سونوگرافی کبد ناشتا بودن به مدت حداقل 4 ساعت توصیه میشود.
- اگر باردار یا در دوران شیردهی فرزند خود هستید، حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.
- قبل از انجام سونوگرافی از کبد و اندامهایی نظیر کیسه صفرا، طحال و پانکراس، بهتر است از صرف غذاهای پرچرب پرهیز کنید. معمولاً به شما توصیه میشود برای انجام سونوگرافی کبد ناشتا باشید، با این حال مصرف مایعات مانند آب، آبمیوه و چای مانعی ندارد.
نحوه انجام سونوگرافی کبد
جهت شروع فرایند سونوگرافی از بافت کبد پزشک از شما میخواهد به سمت مقابل و به پهلو دراز بکشید و پس از استعمال ژل جهت افزایش کیفیت عبور امواج روی پوستتان روند کار را آغاز میکند. برای این کار پروب سونوگرافی روی شکم شما به آرامی فشار داده و حرکت میدهد. امواج به رایانه دستگاه مخابره شده و با آنالیز دادهها تصاویری به دست می آید. ممکن است در برخی موارد پزشک از شما بخواهد نفس خود را برای چند ثانیه نگه دارید. این بدین دلیل است که بتواند به تصاویر شفاف تر و گویاتری دست یابد. معمولاً سونوگرافی کبدی و اندام های مرتبط به ۲۰ الی ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
عوارض سونوگرافی کبد
در سونوگرافی از هیچگونه اشعه ای استفاده نشده و به هنگام استفادهی مبدل بر روی پوست، هیچ ناراحتی ایجاد نمیشود. این روش به دلیل عدم استفاده از عناصر رادیواکتیو و پرتوزا یک روش تشخیصی امن محسوب شده و حتی برای زنان باردار میتواند در طول بارداری بارها مورد استفاده قرار گیرد، بدون اینکه تأثیر سوئی بر جنین و سلامت مادر ایجاد کند.
در سونوگرافی داپلر تصاویر از اجزاء درحال حرکت مانند گلبول های قرمز خون، با اندازه گیری امواج صوتی بوجود می آید که روشی مناسب برای سونوگرافی پستان است. شما میتوانید برای انجام سونوگرافی دقیق داپلر در تهران به رادیولوژی و سونوگرافی یوسف آباد مراجعه نمایید.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
-
کبد چرب چگونه تشخیص داده می شود
تاریخ انتشار : 1395-09-11تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
پزشک با دیدن چه علائمی سونوگرافی کبد و کیسه صفرا درخواست میکند؟
تاریخ انتشار : 1400-02-12تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
کبد چرب الکلی و کبد چرب غیر الکلی
تاریخ انتشار : 1400-04-20تاریخ بروز رسانی : 1403-08-24 -
انواع کبد چرب
تاریخ انتشار : 1400-04-21تاریخ بروز رسانی : 1402-08-01 -
دلایل انجام سونوگرافی کبد
تاریخ انتشار : 1400-08-28تاریخ بروز رسانی : 1403-06-28 -
تست عملکرد غیر طبیعی کبد با سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1401-03-26تاریخ بروز رسانی : 1402-05-10 -
فیبرواسکن کبد چگونه انجام می شود؟
تاریخ انتشار : 1401-08-17تاریخ بروز رسانی : 1403-07-11 -
التهاب کبد چیست و چگونه تشخیص داده، درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1402-03-23تاریخ بروز رسانی : 1403-07-17 -
کاربرد اسکن کبد چرب و نحوه انجام آن
تاریخ انتشار : 1402-09-16تاریخ بروز رسانی : 1402-09-24 -
الاستوگرافی کبد چیست و به چه دلیل انجام می شود
تاریخ انتشار : 1402-12-14تاریخ بروز رسانی : 1403-05-21
سلام دکتر عزیز تشخیص کیست کلسیفیه کبد با سونوگرافی انجام میشود آیا بیوپسی و نمونه برداری از کیست کلسیفیه و نمونه برداری از کیست نیز توسط سونوگرافی انجام می شود لطفا در این مورد توضیحاتی بدهید سپاس از مطالب مفید و ارزشمند این مقاله
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .