کاربرد رادیوگرافی زانو
یکی از ساده ترین روش ها برای تشخیص بیماری های زانو، انجام رادیو گرافی زانو است . هدف از رادیو گرافی زانو بررسی ساختار استخوانی زانو ، به ویژه تشخیص شکستگی ها و همچنین تشخیص بیماری های مفصلی می باشد.
رادیو گرافی زانو یکی از روش های تصویر برداری از اندام است که پزشک معالج را قادر میسازد قسمت های مختلف زانوی بیمار، مانند استخوان زانو، تاندون ، عصب و غضروف را مشاهده نماید . شما میتوانید برای انجام رادیوگرافی زانو به مرکز تصویر برداری شقایق واقع در خیابان یوسف آباد تهران یاتهران- ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک مراجعه نمایید. تلفن : 88553155 - 021 | 02188203875 | 02188782900
معمولا پزشکان برای تشخیص بیماری ، شدت ضایعه و یا نتیجه ی درمان، ابتدا از رادیو گرافی ساده استفاده میکنند ، که در اغلب موارد اطلاعات کافی و سودمندی در اختیارشان قرار می دهد . در صورت لزوم از سایر روش های تصویر برداری مانند ام آر آی ، سونوگرافی و سی تی اسکن نیز استفاده میشود که قدری هم پرهزینه تر می باشند . برای اینکه پزشک از شکستگی در ناحیه زانوها مطمئن شود و یک معاینه ی استاندارد روی زانوها انجام دهد، لازم است عکس برداری از زانو حداقل از دو زاویه AP و نمای lat انجام شود . روش های تشخیصی فرعی دیگری نیز ممکن است پس از بررسی گرافی توسط پزشک برای تکمیل اطلاعات توسط پزشک درخواست شود .
رادیو گرافی زانو معمولا از دو نما تهیه می شود که عبارتند از :
- نمای رخ یا قدامی خلفی (anteroposterior)
- نمای نیمرخ یا لترال (lateral )
که هر کدام از این نماها زاویه ی متفاوتی از مفصل زانو را نمایش می دهد در ادامه به توضیحات بیشتری در این زمینه خواهیم پرداخت .
نمای رخ یا قدامی خلفی(anteroposterior)
در این روش که به اختصار AP نامیده میشود ، اشعه ی ایکس از جلو به مفصل تابانده میشود و کاست فلزی زیر زانو قرار می گیرد . در این نما قسمت تحتانی استخوان ران ، قسمت فوقانی استخوان های درشت نی و نازک نی و استخوان کشکک قابل مشاهده می باشد .
نمای AP نمایی ایده آل برای بررسی مفصل بین استخوان ران و درشت نی می باشد .
نمای نیمرخ یا لترال (lateral )
در این نما که lat نامیده می شود اشعه ی ایکس از کنار به زانو تابانده می شود و در طرف دیگر زانو کاست فلزی قرار می گیرد .
برای معاینه ی موقعیت استخوان کشکک و کشیدگی تاندون کشکک از این نما استفاده می شود .
رادیوگرافی از این نما روشی ایده آل برای سنجش لیپوهمارتروز است .
همچنین در رادیوگرافی از این نما می توانیم طول تاندون کشکک را به طور دقیق اندازه گیری کنیم . در شرایط خاصی مانند در رفتگی کشکک این اندازه غیرطبیعی خواهد بود .
نمای لترال تنها نمایی است که به درستی عمق شیار تروکلئا را مشخص می کند .
آیا انجام رادیو گرافی خطر ناک است ؟
در رادیو گرافی اشعه ی کمی به بدن تابیده می شود و انجام آن ضرری برای بدن ندارد . با این وجود خانم های باردار باید با هماهنگی پزشک رادیوگرافی را انجام دهند ، بخصوص در سه ماه ابتدای بارداری باید در انجام آن احتیاط کرد .
رادیو گرافی چگونه و توسط چه کسی انجام می شود ؟
رادیوگرافی توسط تکنیسین رادیولوژی انجام می شود . در اتاق رادیو گرافی ، بسته به این که قصد تصویر برداری از چه اندامی را داشته باشیم ، بیمار به حالت رو به بالا ، به شکم ، خوابیده به پهلو ، ایستاده یا نشسته قرار می گیرد . منبع اشعه ی ایکس در فاصله ی مناسب از اندام مورد نظر بیمار قرار می گیرد . سپس صفحه ی کاست (cassette) که یک صفحه ی فلزی می باشد در کنار یا زیر اندام مورد نظر قرار می گیرد و سپس با استفاده از اشعه ی ایکس عکس برداری انجام می شود .
تکنیسین اتاق را ترک می کند . درنهایت فیلم رادیولوژی و تفسیر آن که توسط متخصص رادیولوژی نوشته شده است به بیمار تحویل داده می شود تا پزشک معالج از اطلاعات آن استفاده کند .
در سونوگرافی داپلر تصاویر از اجزاء درحال حرکت مانند گلبول های قرمز خون، با اندازه گیری امواج صوتی بوجود می آید که روشی مناسب برای سونوگرافی پستان است. شما میتوانید برای انجام سونوگرافی دقیق داپلر در تهران به رادیولوژی و سونوگرافی یوسف آباد مراجعه نمایید.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
-
رادیوگرافی تری جوینت برای تشخیص انحراف زانو ها
تاریخ انتشار : 1399-12-19تاریخ بروز رسانی : 1403-06-06 -
عکس انحراف زانو در چه مواردی و چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-05-20تاریخ بروز رسانی : 1402-08-05 -
تشخیص اختلال چرخشی در اندام تحتانی با عکس الایمنت
تاریخ انتشار : 1400-06-25تاریخ بروز رسانی : 1402-08-13 -
علت عکس برداری از زانو
تاریخ انتشار : 1400-07-05تاریخ بروز رسانی : 1402-08-14
من 20 سالمه هم پاهای پرانتزی دارم و هم آرتروز خیلی خفیف نمیدونم که تو این سن میشه عمل کنم یا نه
امیر ریاحی [ 1402-04-31 ]
تو مطلب رادیوگرافی زانو متوجه شدم از کدوم قسمت زانو تصویر دقیق داریم و برای کدوم آسیب های زانو کارایی داره از محتویات مقاله خیلی خوب میشه به این جوابها رسید تشکر
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .