رادیوگرافی تری جوینت برای تشخیص انحراف زانو ها
تشخیص دقیق انحراف زانوها از اهمیت بالایی در ارتوپدی و درمانهای مرتبط با آن برخوردار است. یکی از روشهای پیشرفته و کارآمد در این زمینه، استفاده از رادیوگرافی تری جوینت است که با بهرهگیری از تکنیکهای تصویربرداری خاص، امکان بررسی دقیق زوایای مفاصل زانو را فراهم میکند. عکس تری جوینت، که نتیجه این نوع رادیوگرافی است، اطلاعات جامعی درباره وضعیت ساختاری زانو ارائه میدهد. همچنین، تری جوینت ویو بهعنوان یک نمای خاص در این نوع رادیوگرافی، با نمایش تصاویر از زوایای مختلف، به پزشکان این امکان را میدهد تا انحرافات جزئی و مشکلات احتمالی در زانوها را با دقت بیشتری تشخیص دهند. در این مقاله، به بررسی نقش و اهمیت رادیوگرافی تری جوینت در تشخیص انحراف زانوها و چگونگی استفاده از عکس تری جوینت و تری جوینت ویو در فرآیند تشخیص خواهیم پرداخت.
شایع ترین اختلالات اسکلتی در اندام تحتانی
1. زانوی ضربدری یا ژنووالگوم
چنانچه موقع ایستادن زانوها بهم نزدیک و مچ های پا از هم دور باشند، با عارضه پای ضربدری یا زانوی ضربدری مواجه هستیم.
2. زانوی پرانتزی یا ژنو واروم
اگر در هنگام ایستادن زانو ها از هم فاصله داشته باشد در حالی که مچ های چا به هم چسبیده اند ، عارضه پای پرانتزی یا زانوی پرانتزی ایجاد شده است.
3. چرخش پا به داخل یا خارج
در این عارضه لگن و زانوی بیمار به حالت مستقیم با راستای بدن قرار دارد اما پاها از زانو به پایین ( ساق پا ، مچ و کف پا ) به سمت داخل یا خارج انحراف دارد . این عارضه ممکن است از لگن اتفاق بیفتد.
تأثیر سن در بروز و شدت انحراف زانوها
فاکتور سن در درمان چرخش و انحراف در اندام تحتانی بسیار مهم است. برخی از این انحرافات در سنین پایین، طبیعی تلقی می شود و نیاز به درمان ندارند، اما اگر این اختلالات در سنین بالاتر نیز مشاهده شود، اولین قدم انجام رادیولوژی تری جوینت است.
چرخش در پنجه و ساق پا اغلب مادرزادی بوده و خود به خود بهبود می یابد. در مورد انحراف در پنجه اگر تا شش ماهگی برطرف نشود، با گچ گیری پا برای مدتی مشکل اصلاح خواهد شد. برای رفع انحراف در ساق پا تا دو سالگی زمان هست اما اگر مشکل تا سن ده سالگی نیز ادامه یافت نیاز به مراجعه به پزشک و بهره بردن از رادیولوژی تری جوینت یا الایمنت است.
چرخش ران در اثر نشستن به شکل W معمولا تا سن ده سالگی و با اصلاح فرم نشستن توسط کودک برطرف می شود اما اگر ادامه یابد، استخوان کشکک با تغییر فرم به سمت داخل منحرف می شود که نیاز به مراجعه به پزشک متخصص دارد.
لزوم استفاده از رادیولوژی تری جوینت
تشخیص بهموقع هر بیماری، شرط مهمی برای درمان موفقیتآمیز آن است. والدین آگاه به وضعیت طبیعی بدن و اندامهای حرکتی، در صورت مشاهده هرگونه اختلال یا وضعیت غیرعادی در بدن و اندامهای حرکتی فرزند خود، بهطور فعال به بررسی و در صورت لزوم، درمان مشکل خواهند پرداخت تا در آینده جای پشیمانی باقی نماند.
هرچند این اختلالات مختص کودکان نیستند و سبک زندگی در بزرگسالی نیز میتواند منجر به بروز مشکلات اسکلتی شود. برای مثال، حالت پای پرانتزی یا ژنو واروم در میان افرادی که بهطور مداوم دو زانو یا چهار زانو روی زمین مینشینند، شیوع بیشتری دارد. همچنین، این مشکلات در افرادی که در اثر کهولت سن با ساییدگی مفاصل یا آرتروز شدید مواجه هستند، نیز دیده میشود.
تشخیص انحراف زانو با رادیولوژی تری جوینت
روش عکسبرداری در رادیولوژی تری جوینت یا الایمنت، برای تشخیص چرخش و میزان انحراف در زانوها، بهویژه در افراد دارای اضافه وزن، استفاده میشود. در این روش، استخوانهای لگن، مچ پا، و زانوها بهطور همزمان در تصویر مشخص میشوند. این عکسها هم به صورت خوابیده و هم ایستاده گرفته میشوند.
پس از تهیه عکس، پزشک میتواند نوع و میزان اختلال در اندام تحتانی افراد را بررسی و تحلیل کند. هرچند روشهای پیشرفتهتری برای تشخیص اختلالات اندامها وجود دارد، اما در مراحل اولیه بررسی، رادیولوژی تری جوینت بهطور کامل اطلاعات مورد نیاز برای درمان را فراهم میکند.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
-
کاربرد رادیوگرافی زانو
تاریخ انتشار : 1399-12-24تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
عکس انحراف زانو در چه مواردی و چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-05-20تاریخ بروز رسانی : 1402-08-05 -
تشخیص اختلال چرخشی در اندام تحتانی با عکس الایمنت
تاریخ انتشار : 1400-06-25تاریخ بروز رسانی : 1402-08-13 -
علت عکس برداری از زانو
تاریخ انتشار : 1400-07-05تاریخ بروز رسانی : 1402-08-14
من ۲۴سالمه دوماهه زانو دردشدید دارم و درش به مچ پاهام خیلی فشتر میاره بعد از رادیو گرافی گفتن پام پرانتزیه حدود ۱۰ درجه زاویه داره باید عمل شم
احمد رستمی [ 1402-04-31 ]
دکتر من زانوهام انحراف مادرزادی داره ولی با عکس رادیولوژی ساده تشخیص چند تا دکتر عمل بوده چند تاشونم نظرشون این بوده که باید رعایت کنم و یه پرهیزهایی رو انجام بدم میخواستم با این تکنولوژی جدید ینی رادیوگرافی تری جوینت هم نظر چند تا دکتر رو بدونم از چه طریق باید وقت قبلی بگیرم لطفن راهنماییم کنید
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .