بررسی تأثیر کووید 19 بر وضعیت زنان باردار
بیماری کرونا بر سلامت بسیاری از افراد تأثیر میگذارد؛ اما گروههای خاصی مانند سالمندان، بیماران خاص و زنان باردار و شیرده به علت شرایط خاص، بیشتر ممکن است در معرض خطر بیماری شدید و عوارض بیماری کرونا باشند؛ به همین دلیل، افزایش ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کرونا در این گروهها اهمیت بیشتری دارد. از آنجا که کووید ۱۹ یک ویروس جدید است، هر روز اطلاعات تازهای در ارتباط با این ویروس به دست میآید. با این وجود، در حال حاضر هیچ اطلاعات دقیقی مبنی بر اینکه آیا زنان باردار بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری کووید ۱۹ هستند یا خیر وجود ندارد؛ اما به طور کلی باید به این نکته توجه داشت که بارداری سبب ایجاد تغییراتی در بدن میشود که ممکن است خطر ابتلا به برخی از عفونتها را افزایش دهد؛ بنابراین بسیار مهم است که زنان باردار، از خود در برابر بیماری محافظت کنند.
تأثیر بیماری کووید 19 در مادران باردار ممکن است دارای ویژگیهای ناشناخته مانند عدم وجود تب و همچنین لکوسیتوز باشند. اطلاعات حاصل نشان میدهند که مادران بارداری که مبتلا به بیماری کرونا ویروس هستند میتوانند حداکثر 9 درصد عوارض شدیدی داشته باشند. سقط جنین ، زایمان زودرس، مرده زایی و داشتن عفونت شدید از جمله مواردی است که در زنان ابتلا به کرونا در بارداری دیده شده است. همچنین تب بالا در سه ماهه اول بارداری ممکن است خطرساز باشد و در مورد سایر آنفولانزا ها مرده زایی، سقط جنین و زایمان زودرس دیده شده است؛ اما نکته دلگرم کننده در مورد این ویروس این است میزان کشندگی آن نسبت به سایر ویروس هایی که به طور مشابه انتشار جهانی پیدا کردند بسیار کم و در حد 2% است.
شما میتوانید در مرکز مجهز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران، انواع سونوگرافی بارداری را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.
علائم کرونا
COVID-19 عمدتاً یک بیماری تنفسی است. علائم کرونا در بارداری معمولاً بین 2 تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا ظاهر میشوند. دادههای افرادی که در چین به COVID-19 مبتلا شدهاند، نشان داده است که به طور متوسط در روز 4 اغلب علائم بروز میدهند. شایع ترین علائم (چه باردار باشید چه نباشید) عبارتند از:
- سرفه کردن
- تب
- تنگی نفس
- خستگی
سایر علائم کرونا در بارداری عبارتند از:
- لرز که گاهی ممکن است به صورت مکرر رخ دهد.
- گلو درد
- سردرد
- از دست دادن بویایی یا چشایی
- دردهای عضلانی
موارد تأثیرگذار بر شدت بیماری در بحث کرونا و بارداری
اگرچه که به طور کلی ابتلا به کرونا در بانوان باردار، سبب افزایش شدت بیماری نسبت به سایر افراد میشود؛ اما مواردی وجود دارد که شدت بیماری را تعیین می کند. از جمله این موارد می توان موارد زیر را خاطر نشان کرد:
- کرونا و بارداری برای بانوان بارداری که از چاقی و دیابت بارداری رنج میبرند، حساسیت بالاتری دارد.
- داشتن برخی بیماری های زمینه ای و سن بالا نیز احتمال بروز شدید علائم را به همراه دارد.
روش های های پیشگیری از کرونا در بارداری
- یکی از اصلی ترین روش های پیشگیری از کرونا استفاده از ماسک می باشد. در مکان هایی مانند مترو که فاصله افراد از هم کم می باشد و احتمال قرار گرفتن در معرض قطرات تنفسی حاصل از عطسه و سرفه، زیاد می باشد استفاده از ماسک توصیه می گردد. لازم به ذکر است که از ماسک فقط برای یک بار و تا زمانی که مرطوب نشده می توان استفاده کرد.
- عدم تردد در اماکن شلوغ و دربسته مانند سینما، رستوران، مترو، تجمعات و... که تهویه خوبی ندارند نیز در پیشگیری از ابتلا به این ویروس بسیار مهم و مؤثر می باشد.
- بهترین و ساده ترین راه پیشگیری از کرونا شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون می باشد.
- توصیه می شود از دست زدن به صورت، بینی و چشم ها بپرهیزید.
عوارض کرونا در بارداری
بارداری باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود و این مسئله خطر ابتلا به انواع عفونتها را افزایش میدهد. علاوهبر این رشد جنین در رحم، به ویژه در ماههای آخر بارداری باعث میشود به سایر اندامهای بدن از جمله ششها فشار وارد شود و این امر مانع از جریان یافتن هوا در ریههای مادر میگردد. در نتیجه ریه بیشتر مستعد عفونت خواهد بود. بر اساس شواهد اعلام شده زنان باردار در برابر ویروسهایی که دستگاه تنفسی را درگیر می کنند (مانند سارس و مرس) آسیب پذیرتر هستند. بیشترین خطری که جنین را تهدید میکند این است که زودتر از موعد مقرر وارد مراحل زایمان شوید. این اتفاق زمانی رخ میدهد که شدت بیماری شما آنقدر زیاد است که پزشک دستور به زایمان زودرس می دهد.
سونوگرافی ترانس واژینال در مرکز تصویربرداری شقایق واقع در منطقه یوسف آباد تهران، با استفاده از تجهیزات مدرن انجام میشود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
-
آیا در دوران بارداری میتوان ورزش کرد؟
تاریخ انتشار : 1395-09-08تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
نزدیکی و رابطه زناشوئی در بارداری
تاریخ انتشار : 1397-01-31تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
خطرات سونوگرافی داپلر در بارداری
تاریخ انتشار : 1400-01-21تاریخ بروز رسانی : 1403-06-06 -
آیا انجام سونوگرافی داپلر در بارداری ضروری است؟
تاریخ انتشار : 1400-09-03تاریخ بروز رسانی : 1403-06-13 -
ضرورت انجام سونوگرافی داپلر در بارداری
تاریخ انتشار : 1401-01-17تاریخ بروز رسانی : 1403-06-13 -
آیا انتقال کرونا از مادر به جنین ممکن است؟
تاریخ انتشار : 1401-02-19تاریخ بروز رسانی : 1402-05-10 -
زمان سونوگرافی های غربالگری بارداری
تاریخ انتشار : 1401-03-04تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30 -
آیا زنان باردار میتوانند عکس رادیولوژی بگیرند؟
تاریخ انتشار : 1401-05-26تاریخ بروز رسانی : 1402-05-12
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .