فیبروکیستیک در سونوگرافی
تودههای فیبروکیستیک تودههایی به شکل کیست و حاوی مایع هستند که در زمینه فیبری پستان رشد میکنند. تقریباً ۵۰ درصد زنان در سنین باروری (۳۰ تا ۴۵ سالگی) این کیستها را دارند. کیستها به ندرت بدخیم میشوند و تحت تأثیر هورمون استروژن و به میزان کمتر، پروژسترون و پرولاکتین هستند. تشکیل تودههای فیبروکیستیک یک فرایند فیزیولوژیک و طبیعی بافت پستان محسوب میشود. تودهها حاصل تکامل و تکثیر در مجاری و غدد پستانی است که قاعدتاً باید بعد از طی مرحلهای پسرفت کنند و از بین بروند؛ ولی به دلایل نامشخص باقی میمانند و به کیست تبدیل می شوند. کیست ها به طور متناوب و دوره ای و اغلب قبل از عادت ماهیانه باعث ناراحتی، درد پستان و گاهی ترشح از نوک پستان میشوند و بیشتر در نواحی فوقانی و خارجی پستانها و نزدیک زیر بغل پدید می آیند.
تشکیل این توده ها بهطور مستقیم با هورمون استروژن در ارتباط است؛ اما عوامل ژنتیکی نیز در ایجاد آنها دخالت دارند. زنانی که در خانواده خود (بستگان درجه اول مانند مادر و خواهر) سابقه ابتلا به سرطان پستان یا تودههای خوشخیم پستانی وجود دارد، بیشتر به مشکل فیبروکیستیک پستان دچار میشوند. بافت فیبروکیستیک پستان در زنانی که تا به حال بچهدار نشدهاند، زنانی که در سنین بالای ۳۰ سال باردار میشوند، عادت ماهیانههای نامنظم دارند، مبتلا به نشانگان پیش از قاعدگی هستند و سابقه سقط دارند، بیشتر دیده میشود. تشخیص فیبروکیستیک پستان با روش هایی همانند سونوگرافی امکان پذیر خواهد بود. این آزمایش می تواند به پزشک شما در تشخیص منسجم یا پر از مایع بودن توده کمک کند.
سونوگرافی پستان یکی از روشهای تشخیص فیبروکیستیک سینه و تمیز آن با بدخیمی های پستان است که در مرکز رادیولوژی و سونوگرافی شقایق در تهران، با دقت بالا انجام می شود. شما میتوانید جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155 - 021 اقدام فرمایید.
علائم فیبروکیستیک سینه
با وجودی که ممکن است این بیماری علائم خاصی نداشته باشد؛ اما از جمله علائم و نشانههای سینههای فیبروکیستیک شامل موارد زیر است:
- افزایش درد پستان قبل از چرخه پریود
- لمس lump (برجستگی) در پستان
- تغییر در اندازه پستان در چرخه پریود
- حساسیت و tenderness پستان
- ترشح سبز یا شیری رنگ در نوک پستان
انواع فیبروکیستیک سینه
به طور کلی فیبروکستیک پستانی ممکن است در دو نوع ساده (خفیف) یا کمپلکس (مرکب) دیده شوند:
کیست ساده
اغلب کیستهای تشکیل شده در پستان از نوع ساده هستند و معمولاً هیچ خطری ندارند. گاهی اوقات ایجاد فشار بر این بافتهای فیبروکیستیک سبب دردناک شدن پستانها میشود.
کیست کمپلکس
کیستهای مرکب یا کمپلکس اندکی با کیستهای ساده متفاوت هستند. این کیستها اغلب دارای یک دیواره ضخیم هستند و به شکل توده کاملاً قابل لمس هستند. البته کیستهای کمپلکس همیشه خطر آفرین نیستند؛ اما در صورت لمس اینگونه کیستها باید نسبت به نمونه برداری و آزمایش در خصوص سرطان زا نبودن آنها اطمینان حاصل کرد.
سونوگرافی فیبروکیستیک سینه
از شما خواسته می شود لباس خود را درآورید و روی میز تشخیص دراز خواهید کشید. از شما خواسته می شود که دستان خود را بالاتر از سر خود در طرف سینه، بالا ببرید. پزشک ژل شفاف و گرم را روی پوست روی ناحیه سینه قرار می دهد تا مورد بررسی قرار گیرد. مبدل را بر روی پوست فشار داده و آن را بر روی منطقه مورد مطالعه منتقل خواهد کرد.
آمادگی های لازم قبل از انجام سونوگرافی سینه
نیازی نیست قبل از آزمایش جلوی خوردن یا نوشیدن خود را بگیرید. در روز آزمایش نباید هیچگونه لوسیون، پودر یا مواد دیگری را روی سینه های خود استفاده کنید. لباس هایی بپوشید که به راحتی بتوانید آنها را درآورید یا لباس هایی بپوشید که به رادیولوژیست یا تکنسین اجازه دهید به سینه شما دسترسی داشته باشد.
عوارض سونوگرافی سینه
سونوگرافی سینه هیچگونه خطری ندارد؛ چراکه از اشعه ایکس استفاده نمیشود.
درمان فیبروکیستیک سینه
فیبروکیستیک ها از تغییرات بافتی جزئی تا بسیار شدید هستند که نوع درمان براساس این تغییرات متفاوت می باشد. به طور معمول تغییرات بافتی بسیار شدید به صورت کیست های خیلی متعدد است که بافت سینه را بسیار درگیر می کند، البته باید بدانید که نوع درمان براساس این تغییرات و تشخیص جراح پستان تعیین می گردد که معمولاً درمان به صورت غیر جراحی می باشد.
فیبروکیستیک بیماری نیست که موجب برداشتن قسمتی از بافت سینه شود، بلکه سبب متراکم شدن بافت سینه می شود و بیماری نیست که بتوان با دارو آن را درمان نمود و بهترین اقدام درمانی چنین است که فرد می بایست تحت کنترل بوده تا این تغییر بافتی بررسی شده تا منجر به بدخیمی نگردد. بیماری فیبروکیستیک درمان قطعی ندارد؛ اما مصرف برخی داروها و مواد غذایی با وجود اینکه ثابت نشده است اما تا حدودی می تواند منجر به کاهش علائم این بیماری همچون درد و احساس سنگینی سینه شود که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم نمود:
- مصرف ویتامین E سبب کاهش حساسیت سینه می شود و همچنین مصرف داروی گل مغربی موجب می شود تا حساسیت و درد سینه کاهش یابد.
- انجام اقدامات دیگری همچون گرم نگه داشتن سینه، ماساژ سینه و استفاده از لباس زیرهای سفت و فنری به منظور پیشگیری از آویزان نبودن سینه و داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند منجر به کاهش درد در زمان عادت ماهانه شود.
- داشتن رژیم غذایی مناسب به منظور بهبود و درمان فیبروکیستیک نیست، بلکه مصرف برخی مواد غذایی کمک می نمایید تا علائم بیماری تشدید و یا کاهش یابد. لذا بدین دلیل توصیه می گردد تا مواد غذایی همچون؛ قهوه، چای پر رنگ، نوشابه های سیاه، نمک و ادویه زیاد، گوجه فرنگی، ریواس، چربی های اشباع شده همچون کره، خامه، آجیل، سوسیس و کالباس، کلم و کرفس که احتمال احساس درد در ناحیه سینه را افزایش می دهد کمتر مصرف شود.
- همچنین تجویز برخی داروها همچون تاموکسیفن برای مدت زمانی معلوم به کاهش احساس درد سینه کمک می نماید؛ اما به دلیل آنکه این دارو بر روی رحم تأثیر می گذارد. لذا بهتر است به مدت زمان مصرف تجویز آن توسط پزشک دقت نمایید.
- نکته ای که بدان باید افراد دقت نمایند این است که فرد ممکن است بنا به دلایلی از داروهای هورمونی و قرص های جلوگیری از بارداری استفاده نماید. به دلیل آنکه این نوع داروها می تواند حالت های فیبروکیستیک را افزایش دهد لذا سعی نمایید در زمان مصرف چنین داروهای با پزشک خود مشورت نموده و از مصرف طولانی مدت آن ها بپرهیزید؛ زیرا می تواند با عوارضی همراه باشد.
شما میتوانید در مرکز مجهز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران ، انواع سونوگرافی بارداری را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
-
بهترین زمان انجام سونوگرافی سینه
تاریخ انتشار : 1400-12-12تاریخ بروز رسانی : 1402-05-15 -
سونوگرافی سینه و زیر بغل چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-12-16تاریخ بروز رسانی : 1402-05-09 -
تفاوت سونوگرافی پستان با ماموگرافی
تاریخ انتشار : 1400-12-22تاریخ بروز رسانی : 1402-05-09 -
تشخيص سرطان سينه با سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1400-12-24تاریخ بروز رسانی : 1403-02-09 -
تفسیر سونوگرافی پستانها
تاریخ انتشار : 1400-12-29تاریخ بروز رسانی : 1402-05-09 -
فیبروکیستیک در سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1401-01-07تاریخ بروز رسانی : 1402-05-09 -
پیشگیری از سرطان سینه با غربالگری پستان
تاریخ انتشار : 1401-01-09تاریخ بروز رسانی : 1402-05-09 -
آمادگی برای سونوگرافی سینه
تاریخ انتشار : 1401-01-11تاریخ بروز رسانی : 1402-11-18 -
سونوگرافی سینه چه چیزی را نشان می دهد؟
تاریخ انتشار : 1402-01-23تاریخ بروز رسانی : 1402-05-04 -
ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافی پستان؟
تاریخ انتشار : 1402-02-15تاریخ بروز رسانی : 1402-05-04 -
اسکن پستان چیست و به چه علت انجام می شود؟
تاریخ انتشار : 1402-07-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-20 -
تشخیص، علائم و درمان تومور فیلوئیدس
تاریخ انتشار : 1402-12-08تاریخ بروز رسانی : 1402-12-22
سلام با توجه به اینکه فیبروکیستیک سینه همیشه خطر ناک نیست آیا نیاز به سونوگرافی سینه به صورت منظم است یا در صورت معاینه دستی اگر مشکلی مشاهده شد نیاز هست غربالگری پستان انجام شود ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .