دلایل انجام سی تی اسکن ریه چیست؟
ریهها مرکز سیستم تنفسی در بدن هستند. هرسلولبدن برای زنده ماندن و عملکرد صحیح نیاز به اکسیژن دارد. از سویی دیگر سلول های بدن باید دیاکسید کربن تولیدی خود را از سلولها خارج کنند. گاز دیاکسید کربن یک ماده دفعی است که در نتیجه واکنشهای درون سلولی ایجاد میشود. ریهها به طور اختصاصی برای تبادل این گازها در هنگام تنفس (دم و بازدم) طراحی شدهاند.
یکی از روشها جهت تشخیص بیماری و یا چکاب ریه، عکس ریه است. تصویر برداری از قفسه سینه که قلب، ریهها، راه هوایی، عروق خونی و گرههای لنفاوی، استخوانهای ستون فقرات و قفسه سینه، ازجمله دندهها، ترقوه و بخشهای فوقانی ستون فقرات را نشان میدهد؛ روشی تشخیصی برای بسیاری از مشکلات در این ارگان ها محسوب می شود که با دقت بالا در سونوگرافی شقایق تهران یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک قابل انجام است. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188782900 | 02188203875 تماس حاصل فرمایید.
دلایل تجویز سی تی اسکن ریه
- بررسی موارد مشکوک مشاهده شده در عکسهای رادیولوژی معمولی.
- تشخیص دلیل علائم بالینی بیماریهای ریوی مانند سرفه، تنگی نفس، درد قفسه سینه یا تب.
- تشخیص تومورهای به وجود آمده در قفسه سینه یا تومورهایی که از سایر نقاط بدن به آنجا پخش شدهاند.
- بررسی وضعیت تومورهای قفسه سینه.
- بررسی اثر بخش بودن درمان انجام شده بروی تومورهای قفسه سینه.
- راهنمایی برای درمان رادیوتراپی.
- بررسی صدمات وارده به اجزای موجود در قفسه سینه، شامل قلب، عروق خونی، ریه، دندهها و ستون فقرات.
- بررسی ناهنجاریهایی که آزمایشهای اولتراسوند جنین در قفسه سینه نشان داده شدهاند.
- التهاب ریه (سینه پهلو)
- سل
- برونشیت، فیبروز کیسهای
- آماس و التهاب و یا سایر بیماریهای غشای ریوی (پوشش ریهها)
- بیماریهای مزمن ریوی
- ناهنجاریهای موروثی
نحوه انجام سی تی اسکن از ریه
برای انجام سی تی اسکن ریه، بیمار بر روی تخت به پشت دراز میکشد. در این حالت ممکن است از کمربند یا بالشتکهایی برای حفظ وضعیت صحیح و بیحرکت ماندن بیمار در طول اسکن استفاده شود.اگر انجام اسکن همراه با تزریق ماده حاجب تجویزشده باشد، کمی قبل از شروع اسکن این ماده به داخل ورید بیمار تزریق میشود. سپس تخت به داخل اسکنر حرکت میکند تا موقعیت شروع صحیح اسکنها را تعیین کند. هنگامیکه اسکن آغاز میشود تخت به آرامی درون دستگاه حرکت میکند.
در حین اسکن ممکن است از بیمار خواسته شود که برای چند ثانیه نفس خود را حبس کند. در این حالت هر حرکتی از جمله تنفس و حرکات بدن میتواند منجر به مصنوعات روی تصویر شود.این افت کیفیت تصویر میتواند در عکس گرفته شده به یک جسم در حال حرکت شبیه باشد.پس از پایان یافتن اسکن از بیمار خواسته میشود منتظر بماند تا کارشناسان کیفیت تصاویر را بررسی کنند.
مزایای سی تی اسکن ریه
مهمترین مزایای سیتیاسکن عبارتاند از:
1. دقت بالای سیتیاسکن در بررسی اکثر ارگانهای بیمار بدون درد
2. امکان بررسی تمامی ارگانهای بدن با استفاده از سیتیاسکن
3. سرعت انجام تصویربرداری نسبت به ام آر آی
4. حساسیت کمتر نسبت به حرکت بیمار به علت سرعت بالا
5. انجام تصویربرداری از بیمارانی که به هر دلیل داخل بدن خود فلز دارند و یا مجبور به استفاده از باتری قلبی هستند.
6. امکان انجام بیوپسی و نمونه برداری از بافتهای مختلف بدن با استفاده از سی تی فلوروسکپی
7. داروهای مورد استفاده در سی تی اسکن دارای رادیواکتیو نمیباشند و نسبت به پزشکی هستهای بسیار امنتر هستند و از آنها اشعه ای ساطع نمیشود.
آمادگی جهت سی تی اسکن ریه
بسته به نوع بخشی که مورد اسکن قرار میگیرد ممکن است از شما خواسته شود موارد زیر را انجام دهید:
- درآوردن همه و یا بخشی از لباسها و پوشیدن لباس بیمارستان
- برداشتن اشیای فلزی همچون کمربند، جواهرات، دندان مصنوعی و عینک که ممکن است با نتایج حاصل تداخل داشته باشد.
- خودداری از خوردن و آشامیدن چند ساعت قبل از انجام سیتیاسکن
عوارض سی تی اسکن ریه
سیتیاسکن روش بسیار کم خطری است که هیچ گونه عارضه جدی برای فرد ایجاد نمیکند. تنها گاهی اوقات افرادی که سیتیاسکن انجام میدهند ممکن است دچار خارش، جوش و کهیر در پوست یا احساس گرما در بدن شوند. در بیشتر مواقع این مشکلات به طور خود به خود و پس از مدت کوتاهی از بین میروند؛ ولی در صورت لزوم برای تسریع بهبود این علائم میتوان از آنتی هیستامین ها استفاده کرد.
بنابراین میتوان عنوان کرد که اشعه سیتیاسکن عارضه جدی برای فرد ایجاد نمیکند اما؛ خانمی باردار باشد و در معرض اشعه سی تی اسکن قرار گیرد، میتواند برای جنین خطرناک باشد و عوارض نامطلوبی ایجاد کند. بنابراین لازم است خانمهای باردار قبل از انجام سی تی اسکن این موضوع را به پزشک خود اطلاع داده و مشورت کنند.
عکس از دست یکی از روشهای تشخیص و شناسایی برخی مشکلات مانند شکستگی ها در استخوان دست است. شما برای انجام این روش میتوانید به مرکز رادیولوژی و سونوگرافی شقایق در تهران یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188203875 | 02188782900 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
کدورت در پاراکاردیاک راست یعنی چی؟
شیما اکبری [ 1402-05-14 ]
از مقاله ی پر محتوای شما مبنی بر سی تی اسکن ریه بهره بردم فقط دکتر یه سوال برای عکس برداری از ریه جهت تشخیص دقیقتر کدام روش تصویر برداری قابل اتکا تر هستش ممنون بابت پاسختون
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .