شرایط قبل از سونوگرافی پروستات
پروستات (Prostate) یکی از غدد سیستم تناسلی مردان است که همزمان با بلوغ، شروع به رشد کرده و در حدود سن 20 سالگی به اندازه کامل خود میرسد. این غده که در لگن خاصره، ابتدای مجرای ادرار قرار گرفته است. غده برونریز پروستات علاوه بر اینکه با تولید و ترشح مایعی، باعث تغذیه و حفاظت اسپرم در دستگاه تناسلی میشود، به دلیل محل قرارگیری و بافت خاص خود در عملکرد دستگاه ادراری نیز نقش قابل توجهی دارد. به همین دلیل، بیشتر علائم بیماریهای پروستات، به مشکلات ادراری در مردان منجر میشود.
به طور کلی سونوگرافی یک روش بی خطر و بدون درد است که با استفاده از امواج صوتی تصاویری از داخل بدن تولید می کند. در سونوگرافی از ژل و یک پروب یا مبدل که مستقیماً بر روی پوست ناحیه مورد بررسی قرار می گیرد، استفاده می شود و امواج صوتی با فرکانس بالا از طریق ژل به داخل بدن منتقل می شوند. سپس این کاوشگر صداهایی که به عقب باز می گردند را جمعآوری نموده و رایانه از آن امواج صوتی برای ایجاد تصاویر استفاده می کند.
سونوگرافی پروستات ، کلیه و مثانه در مرکز تصویر برداری شقایق تهران با به روزترین دستگاه ها قابل انجام می باشد. شما برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت، می توانید با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.
کاربردهای سونوگرافی پروستات
سونوگرافی پروستات برای آزمایش غده پروستات و بافت های اطراف آن در مردان انجام می شود. در صورتی که بیمار شرایط زیر را داشته باشد توصیه می شود:
- سن بیمار بالای چهل سال باشد.
- در معاینات فیزیکی رکتال (مقعدی) ناهنجاری و موارد غیر معمول مشاهده شود.
- بیمار در معرض ریسک ابتلا به سرطان پروستات قرار داشته باشد.
برخی از علائمی که ممکن است پزشک را متقاعد به تجویز آزمایش سونوگرافی پروستات کند عبارتند از:
- مشکلات در دفع ادرار
- مشاهده خون در ادرار
- وجود توده ها و بافت های اضافه در اطراف ناحیه مقعد
- نتایج غیر معمول در آزمایشهای خون یا ادرار
- کاهش تعداد اسپرم ها در نتیجه آزمایشهای باروری در مردان
- علاوه بر این، سونوگرافی پروستات می تواند به دکتر برای برداشتن بافت نمونه، یا بیوپسی از پروستات کمک کند.
شرایط قبل از سونوگرافی پروستات
برای انجام سونوگرافی پروستات عموماً کار خاصی لازم نیست انجام شود و این آزمایش ظرف مدت کمتر از نیم ساعت در مراکز معتبری که تجهیزات لازم برای انجام این سونوگرافی را دارند انجام می شود. به طور کلی، دستورالعمل های زیر برای کسب نتیجه بهتر از آزمایش سونوگرافی پروستات وجود دارد:
- چند ساعت قبل از انجام آزمایش غذا نخورید. ترجیح بر این است که برای سونوگرافی پروستات ناشتا باشید.
- از داروهای ملین یا شیاف برای پاکسازی روده ها قبل از آزمایش استفاده کنید.
- از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا آسپرین تا یک هفته قبل از انجام آزمایش خود داری کنید، خصوصاً اگر در طول انجام سونوگرافی، نیاز به نمونه برداری بیوپسی از بافت پروستات باشد.
- ممکن است برای حفظ آرامش در طول انجام سونوگرافی پروستات، پزشک، داروهای آرام بخش مانند لورازپام تجویز کند.
انواع سونوگرافی پروستات
در سونوگرافی پروستات با تاباندن امواج فراصوت به این غده و بافت اطراف آن از زوایای مختلف، تصاویر سیاه و سفیدی به دست میآید که ناهنجاریها و مشکلات این عضو، از جمله سرطان پروستات را برای پزشک قابل تشخیص میکند.
سونوگرافی پروستات از روی شکم
در برخی از موارد به تشخیص پزشک، این سونوگرافی از روی شکم انجام میشود. در این روش به دلیل اینکه پروستات در محوطه لگن قرار دارد برای کیفیت بهتر تصاویر سونوگرافی، مثانه باید پر باشد.
سونوگرافی ترانس رکتال
سونوگرافی ترانس رکتال که از طریق مقعد انجام میشود، روش دقیقتری است. از بیمار خواسته میشود به پشت یا پهلو بر روی تخت دراز بکشد و زانوهای خود را خم کند. پروب یا مبدل آغشته به ژل از طریق مقعد وارد بدن شده و از زوایای مختلف پروستات تصویربرداری میکند.
عوارض سونوگرافی پروستات
- سونوگرافی پروستات یک روش دقیق و مطمئن برای تشخیص ناهنجاریهای ناحیه پروستات و مجاری ادراری در مردان است و به دلیل عدم استفاده از پرتوهای رادیواکتیو هیچگونه خطر و عوارضی به همراه ندارد.
- در صورتی که مرکز معتبری برای انجام سونوگرافی پروستات انتخاب کرده باشید، هیچگونه خطری سلامتی شما را تهدید نمیکند. پیش از مراجعه به مرکز سونوگرافی، از تمیز بودن تجهیزات، رعایت پروتکلهای بهداشتی و تخصص تکنسینهای سونوگرافی آن مرکز اطمینان حاصل کنید.
- تجربه مقداری درد و ناراحتی ناحیه مقعد تا چند روز پس از انجام سونوگرافی پروستات مقعدی یا رکتال کاملاً طبیعی است و برای تسکین آن میتوانید از داروهای مسکن رایج در داروخانهها مانند استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید.
سونوگرافی ترانس رکتال به عنوان یکی از ابزارهای تشخیصی دقیق برای بررسی سرطان پروستات شناخته شده است. این روش تشخیصی، در مرکز سونوگرافی و رادیولوژِ شقایق تهران با دقیق ترین نتایج انجام میشود. شما برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
-
سونوگرافی همزمان کلیه ها مجاری ادراری و پروستات
تاریخ انتشار : 1400-02-16تاریخ بروز رسانی : 1402-07-30 -
سونوگرافی ترانس رکتال چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-07-22تاریخ بروز رسانی : 1402-05-03 -
سونوگرافی ترانس رکتال پروستات چه کاربردی دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-01-25تاریخ بروز رسانی : 1402-05-10 -
مراحل انجام سونوگرافی الاستوگرافی پروستات
تاریخ انتشار : 1401-07-28تاریخ بروز رسانی : 1403-05-21
سلام خدمت دکتر عزیز در شهر قزوین ساکن هستم برای انجام سونوگرافی پروستات میخواستم حضوری به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق خدمت برسم راهنماییم می کنید از چه طریقی وقت قبلی بگیرم از طریق سایت اقدام کنم کفایت می کنه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .