به نشت ادرار خارج از کنترل ادرار از مثانه، بی اختیاری ادرار (Urinary incontinence) گفته می شود
بیماری دیابت زمانی ایجاد می شود که پانکراس انسان نمی تواند مقدار هورمون لازم برای مصرف گلوکز را بسازد یا اینکه این هورمون نمی تواند در بدن آن طور که ب
سنگ تشکیل شده در کلیه مجموعه فشرده ای از نمک و مواد معدنی است که اغلب از کلسیم یا اوریک اسید تشکیل شده است.
عفونت ادراری یکی از شایعترین عفونت ها در انسان است که اصولاً هر قسمت از دستگاه ادراری یعنی کلیه ها، حالب ها، مثانه و مجرای ادراری را درگیر می کند
سونوگرافی کلیه با استفاده از امواج صوتی جهت تشخیص کیست در کلیه به کار برده می شود و برای تشخیص کیست های کوچک نیز بسیار مناسب می باشد.
معمولاً بزرگ شدن کلیه علامت بیماری یا اختلالات زمینه ای در کلیه ها است. بزرگی کلیه بنا به تشخیص پزشک پس از معاینات لازم قابل درمان و کوچک شدن است.
از سونوگرافی برای ارزیابی اندازه، موقعیت و شکل کلیهها و همچنین ساختارهای مربوطه نظیر حالب و مثانه استفاده شود. سونوگرافی روش بی خطر و بدون درد است
کلیه اکتوپیک یا نابجا نقص مادرزادی محسوب می شود.ک معمولاً در طی سونوگرافی، که از امواج صدا برای تهیه تصویری از چگونگی رشد جنین در شکم مادر
وجود خون در ادرار به معنای دفع خون از دستگاه ادراری است. برخی مواقع وجود خون در ادرار فقط با انجام آزمایش های مختلف قابل تشخیص است .
تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه عارضه ای است که طی آن، محل اتصال حالب به کلیه دچار تنگی یا انسداد می شود و ، سرعت جریان خروج ادرار کاهش میابد
انسداد مجاری ادرار یکی از شایع ترین علل نارسایی برگشت پذیر کلیه است. علائم بالینی انسداد مجاری ادرار به سطح و درجه انسداد، میزان گشاد بودن آن، یک طرفه یا دوطرفه بودن بستگی دارند
احتباس یا انسداد در هر قسمت از سیستم ادرار از کلیه ها تا مجرای ادرار ، می تواند باعث ایجاد فشار داخل مجرای ادرار و کاهش جریان ادرار شود.
نارسایی حاد کلیه یا آسیب حاد کلیوی، به سرعت پیشرفت می کند که معمولاً در کمتر از چند روز این اتفاق می افتد. نارسایی حاد کلیوی می تواند کشنده باشد .
با توجه به اهمیت ضخامت مخاطی جدار مثانه در تشخیص سلامت آن با تشخیص زود هنگام می توان از پیشرفت بیماری ممانعت نموده و آن را به راحتی درمان کرد.
سیستیت، اصطلاح پزشکی برای التهاب مثانه است. بیشتر اوقات، التهاب مثانه ناشی از عفونت باکتریایی است و به آن عفونت ادراری گفته می شود.
سونوگرافی پروستات برای آزمایش غده پروستات و بافت های اطراف آن انجام می شود ، برای آگاهی بیشتر از سونوگرافی پروستات در این مقاله به اختصار آمده است .
آزمایش هایی که برای تشخیص سرطان کولورکتال انجام می شوند به وضعیت خاص بیمار بستگی دارد. چندین روش برای تشخیص این سرطان وجود دارد .
سونوگرافی پروستات تصویری سیاه و سفید از بافت پروستات با استفاده از پرتو های صوتی است. به منظور تشخیص هرگونه ناهنجاری یا مشکلات پروستات انجام می شود.
سونوگرافی ترانس رکتال بیشتر مواقعی که فرد دچار مشکلاتی در ناحیه پروستات شده و نیاز به تخلیه مداوم مثانه خود داشته باشد استفاده می شود.
سونوگرافی مثانه شامل ارزیابی حجم مثانه، اندازه گیری ضخامت دیوار آن و تعیین وجود سنگ ها و تومورهای مثانه است.
برخی اوقات درکلیهها و مجاری ادراری شاهد مشکلاتی هستیم. از جمله وجود سنگ در کلیهها یا بزرگ شدن آن که لازم است حتماً مورد بررسی قرار گیرد .
سونوگرافی پروستات را می توان همراه با سونوگرافی کلیه و مثانه انجام داد . اندازه و ساختار پروستات در این سونوگرافی مورد بررسی قرار گرفته می شود
سونوگرافی کلیه یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی است که برای بررسی اندازه، شکل، و مشکلات احتمالی کلیهها مانند سنگ، عفونت یا انسداد استفاده میشود.