منو تهران، یوسف آباد، خیابان فتحی شقاقی، بین چهلستون و بیستون، پلاک 74، رادیولوژی و سونوگرافی شقایق - تلفن : 88553155 - 88553310
رادیولوژی دکتر سیف
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سونوگرافی شکم و لگن / سونوگرافی شکم چه کاربردی دارد؟

سونوگرافی شکم چه کاربردی دارد؟

حفره شکم جدای از دستگاه ادراری و تولید مثل در برگیرنده دستگاه های متعددی از جمله دستگاه گوارش، کبد، کیسه صفرا، طحال و لوزالعمده (پانکراس) است. این اعضاء به سه گروه تو خالی حاوی هوا و گاز (معده، روده باریک، روده بزرگ)، اعضاء توپر (مانند کبد، طحال و ...) و اعضاء تو خالی حاوی مایعات (مانند مثانه و کیسه صفرا) تقسیم میشوند. سونوگرافی بیشتر برای بررسی اعضاء توپر و توخالی حاوی مایع به کار میرود و در این بین مهمترین کاربرد آن در تشخیص بیماریهای کیسه صفرا است.

آنچه در این مطلب میخوانید

هوا یا گاز درون اعضاء توخالی مانند معده با انعکاس امواج صوتی مزاحم، مانع از انجام سونوگرافی میشوند. لذا داخل معده و روده را نمیتوان در شرایط عادی دید ولی در برخی بیماریها متخصص سونوگرافی با انجام مانورهای خاص قادر است تا جدار معده و روده ها و ضخامت آنها را مورد بررسی قرار دهد. با سونوگرافی میتوان تورم کیسه صفرا را در اثر تجمع و غلیظ شدن صفرا به علت سنگها و تومورها تشخیص داد.

انواع سونوگرافی از جمله سونوگرافی شکم و لگن در مرکز تصویر برداری شقایق تهران یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک با به روزترین دستگاه ها قابل انجام می‌باشد. شما برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188203875 | 02188782900 تماس حاصل فرمایید.

سونوگرافی شکم

از این روش برای بررسی کیست های عفونی مانند کیست هیداتیک (انگلی که از طریق خوردن مواد غذایی خصوصا سبزیجات آلوده به مدفوع سگ مبتلا منتقل میشود)، کیستهای مادرزادی، آبسه های عفونی و میکروبی کبد، تومورهای کبد و طحال نیز استفاده میشود. از سونوگرافی همچنین میتوان برای تشخیص مواردی مانند آپاندیسیت (التهاب آپاندیس) نیز بهره جست. گاهی دقت سونوگرافی برای بررسی توده ها و متاستازهای کبد (تومورهایی که از دیگر نقاط بدن منشاء گرفته و به کبد رسیده اند) حتی از سی تی اسکن بیشتر است.

سونوگرافی یک نوع روش تشخیصی تصویربرداری است که در آن دستگاه سونوگرافی با استفاده از امواج صوتی ، تصویری از اندام های داخل بدن تولید می کند . انواع مختلف سونوگرافی وجود دارد که سونوگرافی لگن و شکم یکی از آنها می باشد که یک روش تشخیصی و تصویربرداری برای معاینه اندام های داخل شکم و لگن می باشد . این نوع سونوگرافی که امروزه برای کودکان و بزرگسالان مورد استفاده قرار می‌گیرد بدون درد و خطر بوده و هیچ گونه عارضه جانبی ندارد .

از سونوگرافی شکم و لگن می توان برای تشخیص اختلالات خونی و همچنین انجام بیوپسی با سوزن استفاده کرد . سونوگرافی شکمی رایج ترین نوع سونوگرافی است ، زیرا ارگان‌های زیادی در داخل شکم وجود دارند. اندام های اصلی که با سونوگرافی در قسمت فوقانی شکم مشاهده می شوند شامل کبد ، کیسه صفرا ، لوزالمعده ، کلیه ها و طحال می باشد . در صورتی که فرد در قسمت فوقانی شکم درد داشته باشد این درد می‌تواند مربوط به این اندام ها و حتی گاهی معده باشد.

کبد دومین عضو بزرگ بدن است که وظایف آن پردازش مواد مغذی جذب شده از روده، مبارزه با عفونت ها، خارج کردن سموم بدن از قبیل الکل، کنترل کلسترول و آزاد کردن صفرا می باشد. کیسه صفرا که کیسه ای به شکل گلابی است صفرای تولید شده از کبد را ذخیره نموده و در صورت نیاز به تجزیه چربی مجرای صفراوی را آزاد می کند.

کاربرد سونوگرافی شکم

سنگ های موجود در کیسه صفرا می ‌توانند باعث ایجاد درد و سوءهاضمه شوند .لوزالمعده مسئول تولید انسولین و تنظیم قند خون در جریان خون است. کلیه ها مسئول فیلتر کردن سموم از خون و همچنین تنظیم فشار خون می‌باشند، سنگ کلیه در افراد بسیار متداول است و می‌تواند باعث درد و گاهی انسداد شود که با خون در ادرار قابل مشاهده است .
دلیل انجام اسکن شکمی درد شکم یا درد RUQ است که بعضی اوقات می تواند با غذا در ارتباط باشد و در بیشتر موارد با سنگ صفرا مرتبط است .

سونوگرافی شکم

هدف از انجام سونوگرافی شکم

این نوع سونوگرافی اندام های داخلی بدن مانند کبد ، لوزالمعده ، کیسه صفرا، طحال، کلیه ها ، مثانه، رحم ، دیواره رحم ، تخمدان ها و ساختارهای نزدیک لگن را مورد بررسی دقیق قرار می دهند .

دلایل انجام سونوگرافی شکم

در صورتی که فرد دارای مشکلات و ناراحتی های زیر باشد ممکن است پزشک برای تشخیص دقیق تر بیماری، سونوگرافی شکم و لگن را تجویز کند . این ناراحتی و مشکلات شامل موارد زیر می باشند:

آمادگی برای انجام سونوگرافی شکم

برای انجام این اسکن سونوگرافی لازم است که بیمار به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشد. (در صورتی که فرد دارای دیابت باشد ، باید در صورت لزوم مکمل قندی مصرف کند) مثانه بیمار کاملاً باید پر بوده و بنابراین یک ساعت قبل از انجام اسکن بیمار باید آب زیادی بنوشند. پر بودن مثانه باعث می شود که تصویر واضحی از اندام های داخلی بر روی مانیتور ظاهر شود، اما در مورد لزوم پر بودن مثانه لازم است که از پزشک یا تکنسین خود سوال بپرسید.

آدرس اينستاگرام دکتر سيف

نحوه انجام سونوگرافی شکم

برای انجام این اسکن بیمار باید بر روی یک تخت دراز کشیده و شکم خود را در معرض دید سونوگرافیست قرار دهد . سونوگرافیست کمی ژل التراسونیک را روی پوست شکم ریخته و مبدل کوچک سونوگرافی که دارای فرکانس کمتر اما عمق نفوذ بیشتری است را بر روی شکم حرکت می ‌دهد تا تصاویری از اندام های داخلی فرد بر روی مانیتور رایانه ظاهر شود . پس از انجام این اسکن می ‌توانید ژل را از روی شکم پاک نموده و در همان روز جواب سونوگرافی خود را دریافت کنید.

تصاویر حاصل از سونوگرافی سیاه و سفید است ، اما در داپلر رنگی که برای ارزیابی جریان خون در اندام ها و رگ ها استفاده می شود، تصاویر به صورت رنگی می باشد. همچنین گاهی اوقات ممکن است از بیمار خواسته شود که در حین انجام سونوگرافی مثانه خود را خالی کند. انجام سونوگرافی معمولی بدون درد است و در حدود 20 دقیقه طول می کشد. ممکن است از شما خواسته شود در طول انجام سونوگرافی لباس مخصوص بیمارستان را بر تن کنید.

سونوگرافی شکم معمولا توسط یک تکنسین مخصوص و آموزش دیده (سونوگرافیست) انجام می شود. در طول انجام سونوگرافی، روی میز معاینه دراز می کشید و مقدار کمی ژل گرم، روی شکم شما مالیده می شود. ژل کمک می کند تا لایه های هوا که بین پوست و ابزار تکنسین که با استفاده از آن آئورت را مشاهده می کند از بین برود. این ابزار مبدل نامیده می شود . سونوگرافیست مبدل را بر پوست شکم فشار می دهد و از نقطه ای به نقطه ای دیگر آن را حرکت می دهد .

مبدل تصاویر را به صفحه کامپیوتر می فرستد و تکنسین آن را مشاهده می کند. تکنسین جریان خون داخل آئورت شکمی را مشاهده کرده و آنوریسم را مورد بررسی قرار می دهد.

پس ازانجام سونوگرافی :

پس از سونوگرافی شکمی، پزشک نتایج را در زمان دیگری در اختیار شما قرار می دهد. معمولا، اگر آنوریسمی یافت نشود، پزشک عکسبرداری مجدد را پیشنهاد نخواهد داد. اگر آنوریسمی یافت شود، پزشک در مورد گزینه های درمانی با شما صحبت خواهد کرد.

چگونه برای سونوگرافی شکم آماده شویم ؟

قبل از سونوگرافی شکم به مدت 8 تا 12 ساعت نیاز است که چیزی نخورید. وجود مواد غذایی و مایعات در معده و ادرار در مثانه می تواند برای تکنسین سونوگرافی برای گرفتن عکسی واضح از آئورت مشکل ایجاد کند. از پزشک خود بپرسید که آیا نوشیدن آب یا داروهای دیگر ایرادی ندارد.

عکس OPG دندانی که به دلیل نمایش شرایط دندان ها از هر جهت می‌تواند انواع اقدامات دندان پزشکی را با آگاهی هدایت کند؛ با دقت بسیار بالا در مرکز رادیولوژی و سونوگرافی شقایق یوسف آباد در تهران یاونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک قابل انجام می‌باشد. جهت تعیین نوبت و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188782900 | 02188203875 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021

آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید


نظرات کاربران درباره این مطلب :
زندی [ 1402-07-10 ]
مادر من چند مدت بود هم شکم درد داشتن هم سوزش ادراری موقع ادرار بعد از سونوگرافی و انجام تمام مراحل متوجه شدیم که ایشون سیستیت دارند و این درد مخصوص افراد حساس و عصبی

محمد رضا غیاثوند [ 1402-05-01 ]
من همیشه دکتر بعد از خوردن غذا مشکلات شکمی دارم کاربرد سونوگرافی شکم و که خوندم متوجه شدم از سونوگراف شکم و لگن باید استفاده کنم برای گرفتن وقت حضوری همین جا پیام بذارم کافیه؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
توموگرافی کامپیوتری (CT)توموگرافی کامپیوتری (CT)

سی تی اسکن یا توموگرافی کامپیوتری، یکی از روش های تصویربرداری تشخیصی می باشد.که ترکیبی از اشعه X و فناوری رایانه برای تولید تصاویری از داخل بدن است . ...

بررسی منیسک های زانو با سونوگرافیبررسی منیسک های زانو با سونوگرافی

یکی از عوامل آسیب‌ دیدگی و دردهای زانو، پارگی منیسک است. در ادامه به کاربرد سونوگرافی در بررسی منیسک های زانو پرداخته می‌ شود. ...

تشخیص سنگ کیسه صفرا با سونوگرافیتشخیص سنگ کیسه صفرا با سونوگرافی

اگر بیمار در طول شب غذا نخورد،کیسه صفرا ورم می‌ کند، در این حالت سونوگرافی، دقیق‌ ترین روش تشخیص سنگ کیسه صفرا خواهد بود. ...

سونوگرافی اسکروتوم چیست؟سونوگرافی اسکروتوم چیست؟

اسکن اولتراسوند بیضه ، نوعی سونوگرافی جهت تصویربرداری از این ناحیه است.سونوگرافی بیضه را می توان سونوگرافی اسکروتوم نیز نامید. ...

سونوگرافی کالرداپلر کلیه به چه دلیل انجام میشود؟سونوگرافی کالرداپلر کلیه به چه دلیل انجام میشود؟

سونوگرافی داپلر روش تصویربرداری است که برای نشان دادن حرکت خون در رگ‌های خونی مورداستفاده قرار می‌گیرد و برای این کار از امواج صوتی استفاده می‌ شود. ...

کاربرد رادیوگرافی جمجمهکاربرد رادیوگرافی جمجمه

رادیوگرافی جمجمه مجموعه‌ ای از تصاویر مرتبط با استخوان‌ های جمجمه است. اشعه ایکس در رادیوگرافی همانند نور یا امواج رادیویی نوعی از تشعشعات می‌ باشد که ...

نکات مهم سونوگرافی شکم و لگننکات مهم سونوگرافی شکم و لگن

سونوگرافی شکم و لگن یک روش غیرتهاجمی برای بررسی دقیق ارگانهای داخلی شکم و لگن است که به تشخیص زودهنگام بیماری ها و نظارت بر سلامت این نواحی کمک میکند. ...

کیست درموئید تخمدان چیست و چگونه تشخیص داده میشود؟کیست درموئید تخمدان چیست و چگونه تشخیص داده میشود؟

کیست درموئید تخمدان یا کیست مویی، توده‌های خوش‌خیم تخمدان هستند. این نوع کیست ممکن است در خانم‌های جوان، از سلول‌های جنینی به وجود آمده باشد . ...

شرایط قبل از سونوگرافی پروستاتشرایط قبل از سونوگرافی پروستات

سونوگرافی پروستات برای آزمایش غده پروستات و بافت های اطراف آن انجام می شود ، برای آگاهی بیشتر از سونوگرافی پروستات در این مقاله به اختصار آمده است . ...

تشخیص بیماریهای کودکان و نوزادان با سونوگرافیتشخیص بیماریهای کودکان و نوزادان با سونوگرافی

سونوگرافی کودکان یک روش دقیق و مناسب تصویربرداری پزشکی است که هیچ گونه خطری ندارد و برای تشخیص بیماری های مختلف داخلی کودکان استفاده می شود ...

علل سقط جنین و نقش سونوگرافی در تشخیص آنعلل سقط جنین و نقش سونوگرافی در تشخیص آن

سونوگرافی با استفاده از تصاویر امواج صوتی می‌تواند سقط جنین را تشخیص دهد و وضعیت جنین، مانند عدم وجود ضربان قلب یا کیسه بارداری خالی را مشخص کند. ...

علت انجام سونوگرافی کالر داپلرعلت انجام سونوگرافی کالر داپلر

در سونوگرافی کالر داپلر امواج فراصوت به بدن ارسال می شوند و با سلول ها و گلبول های خون برخورد کرده، طول موج آنها تغییر می کند . ...

مركز سونوگرافى و راديولوژى شقايق واقع در يوسف آباد تهران با بهره گيرى از عوامل فوق الذكر تلاش كرده است تا در ارائه بهترين خدمات راديولوژى و همچنين بهترين سونوگرافى دقيق در يوسف آباد تهران كه در ذيل فهرست وار آمده است در خدمت عزيزان هموطن درتهران و سرتاسر ايران باشد.

بهترين بررسي هاي روتين وتخصصی و دقيق ترين انواع داپلر يارنگی شامل : سونوگرافى كالر داپلر شريانى و وريدي اندامهاى تحتانى و فوقانى و بررسي دقيق DVT ، داپلر دقيق كليه ها ، سونوگرافى رنگى و داپلر بيضه ها ، بهترين و دقيق ترين سونوگرافى داپلر عروق كاروتيد گردنى وبررسي پلاك ، انسداد و ترومبوز

رادیولوژی و سونوگرافی شقایق تهران یکی از مراکز تخصصی است که با تجهیزات مدرن و به روز می‌تواند انواع خدمات تشخیصی درمانی در این زمینه را به مراجعین ارائه نماید. آدرس مطب : منطقه شش ٦ - تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافى شقايق، دكتر سيف

ادرسراديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک : تهران - ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465