منو تهران، یوسف آباد، خیابان فتحی شقاقی، بین چهلستون و بیستون، پلاک 74، رادیولوژی و سونوگرافی شقایق - تلفن : 88553155 - 88553310
رادیولوژی دکتر سیف
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سونوگرافی ارتوپدی / روشهای تصویر برداری جهت تشخیص آرتریت روماتوئید

روشهای تصویر برداری جهت تشخیص آرتریت روماتوئید

روماتیسم مفصلی (Arthritis rheumatism) که به عنوان بیماری آرتریت روماتوئید نیز شناخته می شود، یک بیماری خود ایمنی است که به دلیل التهاب مایع سینوویال اطراف مفاصل منجر به تحریک و التهاب مفاصل بدن می شود. از آنجایی که التهاب مایع اطراف مفاصل ضخامت آن را افزایش می دهد، در نتیجه به غضروف ها و استخوان های مرتبط با مفصل، به ویژه استخوان های کوچک حمله کرده و آنها از بین می برد.

آنچه در این مطلب میخوانید

به همین علت فرسایش مفاصل، بدشکلی های دائمی و درد مزمن به دلیل اصطکاک استخوان ایجاد می شود. بیماری روماتوئید ممکن است به مفاصل حمله کرده و می تواند همزمان بیش از یک مفصل را درگیر کند. این بیماری معمولاً مفاصل دست، مچ دست و زانو را درگیر می کند. آسیب به بافت ها ناشی از روماتیسم مفصلی می‌تواند باعث درد طولانی مدت یا مزمن و بی‌ثباتی یا عدم تعادل در حین حرکت شود. همچنین، این بیماری می‌تواند بر سایر بافت‌ها در سراسر بدن تأثیر بگذارد و باعث ایجاد مشکلاتی در اندام‌هایی مانند ریه‌ها، قلب و چشم شود.

تشخیص زودرس روماتیسم مفصلی اهمیت بسیار زیادی دارد و این مسئله تأثیر مستقیم بر بهبود علائم و کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری دارد. تشخیص آرتریت روماتوئید عمدتاً بر اساس علائم بالینی است؛ اما یافته های آزمایشگاهی و تصویربرداری نیز در تأیید تشخیص سودمند هستند. تصویربرداری از مفصل وسیله‌ای ارزشمند برای نه فقط تشخیص آرتریت روماتوئید، بلکه پیگیری پیشرفت هرگونه صدمه مفصلی است.

آرتریت روماتوئید چیست؟

آرتریت روماتوئید یک اختلال التهابی مزمن است که می تواند بیشتر از مفاصل شما را تحت تأثیر قرار دهد. در برخی از افراد، این بیماری می تواند به طیف گسترده ای از سیستم های بدن از جمله پوست، چشم ها، ریه ها، قلب و عروق خونی آسیب برساند. آرتریت روماتوئید زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به بافت های بدن شما حمله کند. بر خلاف آسیب ساییدگی ناشی از استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید پوشش مفاصل شما را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث تورم دردناکی می شود که در نهایت می تواند منجر به فرسایش استخوان و تغییر شکل مفصل شود. التهاب مرتبط با آرتریت روماتوئید می تواند به سایر قسمت های بدن نیز آسیب برساند.

علائم آرتریت روماتوئید

تشخیص آرتریت روماتوئید با رادیوگرافی

رادیوگرافی یا پرتونگاری یا عکس برداری (Radiography) یکی از روش های تصویربرداری پزشکی است که به کمک آن میتوان به نحوی درون بدن انسان را دید و از این طریق به تشخیص درست بیماری کمک زیادی کرد. یافته رادیوگرافیک آغازین در تشخیص آرتریت روماتوئید به طور کلاسیک استئوپنی جنب مفصلی است. با این حال، در عمل، تشخیص این یافته در عکس های ساده و به ویژه در عکس برداری‌های جدیدتر دیجیتال دشوار است.

یافته‌های دیگر در عکس ساده عبارتند از تورم بافت نرم، از دست رفتن متقارن فضای مفصلی، و ساییدگی‌های زیر غضروفی، که بیشتر در مچ دست و پنجه دست (MCPها و PIPها) و پنجه پا (MTPها) یافت می شوند. تصویربرداری با پرتو X در مراحل پیشرفته RA می تواند نشانگر علائم تخریب شدید، شامل نیمه دررفتگی و کلاپس مفصل باشد.

روشهای تصویر برداری جهت تشخیص آرتریت روماتوئید

تشخیص آرتریت روماتوئید با ام آر آی

ام آر آی یا تصویر برداری رزونانس مغناطیسی، یک نوع تکنیک پزشکی تصویربرداری است که از یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی تولید شده توسط رایانه برای تهیه تصاویر دقیق از اندام ها و بافت ها در بدن استفاده می کند. MRI از بیشترین حساسیت برای تشخیص سینوویت و افوزیون‌های مفصلی و نیز تغییرات زودرس استخوان و مغز استخوان در تشخیص آرتریت روماتوئید برخوردار است.

این ناهنجاری‌های یافت نرم اغلب پیش از آن که تغییرات استخوانی در رادیوگرافی پدیدار شوند، روی می دهند. وجود ادم مغز استخوان یکی از علائم زودرس بیماری التهابی مفصل محسوب می شود و می تواند پیدایش بعدی ساییدگی‌ها در رادیوگرافی ساده و نیز اسکن MRI را پیش بینی کند. هزینه و دسترس پذیر نبودن MRI عوامل اصلی هستند که کاربرد بالینی معمول و روزمره آن را محدود می کنند.

تشخیص آرتریت روماتوئید با سونوگرافی

در روش سونوگرافی از امواج اولتراسوند برای بررسی اندام‌ها استفاده می‌شود. امواج اولتراسوند برخلاف دستگاه اشعه ایکس بسیار ایمن هستند، به راحتی از سطح پوست عبور کرده و به اندام‌های داخلی بدن می‌رسند. سونوگرافی داپلر رنگی قدرتی می تواند ساییدگی‌های بیشتری را نسبت به رادیوگرافی ساده تشخیص دهد (به ویژه در مفاصلی که به آسانی در دسترس هستند). این روش همچنین می تواند به گونه ای قابل اعتماد سینوویت (شامل افزایش میزان رگ‌های مفصل دال بر التهاب) را تشخیص دهد.

تشخیص آرتریت روماتوئید با سی تی اسکن

هنگامی که دفورمیتی ها شدید باشد درگیری مفاصل بیشترمی شود و برای شناسایی مفاصل بهتر است از سی تی اسکن برای بررسی دقیق تر و نزدیک تر به مفاصل استفاده کرد. سی تی اسکن توموگرافی کامپیوتری (Computed Tomography) ترکیبی از یک سری تصاویر اشعه X گرفته شده از زوایای مختلف است که از پردازش رایانه ای برای ایجاد تصاویر و یا برش های مقطعی از استخوان ها، رگ های خونی و بافت های نرم درون بدن استفاده می کند.

عوارض آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به مشکلات زیر را افزایش می‌دهد:

آدرس اينستاگرام دکتر سيف

آیا آرتریت روماتوئید درمان دارد؟

هدف از درمان آرتریت روماتوئید، کاهش درد و علائم بیماری است که به منظور بهبود عملکرد فرد انجام می شود. شروع هر چه سریعتر فرآیند درمان در پیشگیری از وارد شدن آسیب دائمی به مفصل بسیار اهمیت دارد. از جمله روش های درمان آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دارو درمانی

داروی ضد التهاب غیر استروئیدی، داروی های ضد روماتیمسی از جمله مهم ترین داروها برای درمان آرتریت روماتوئید هستند که نوع دارو بسته به شدت علائم، مدت زمان ابتلا به آن بستگی دارد:

استراحت و ورزش

افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، نیاز به یک برنامه‌ی متعادل از ورزش و استراحت دارند. استراحت به کاهش درد و التهاب فعال مفاصل کمک کرده و از خستگی مفرط مفاصل جلوگیری می‌کند. ورزش کردن به‌منظور حفظ سلامتی و داشتن عضلات قدرتمند و همچنین حفظ تحرک پذیری و انعطاف مفاصل ضروری است.

فیزیوتراپی

از آنجایی بیماری آرتریت روماتوئید موجب ضعیف شدن عضلات و ناتوانی در به حرکت در آوردن مفصل می شود از این رو ممکن است پزشک شما را به یک فیزیوتراپیست یا متخصص کار درمانی معرفی کند. این افراد به شما یکسری آموزش می دهند تا به کمک آن بتوانید قدرت و توانایی مفصل خود را بدست بیاورید.

عمل جراحی

از جمله پرکاربردترین روش های جراحی برای درمان روماتیسم مفصلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. جراحی سینووکتومی: از این روش جراحی برای برداشتن غشای سینوویال (پوشش درونی مفصل) ملتهب شده استفاده می شود. از جراحی سینووکتومی می‌توان برای درمان روماتیسم مفصلی زانو، آرنج، مچ دست، انگشتان و مفاصل ران استفاده نمود.
  2. جراحی ترمیم تاندون‌ها: التهاب و آسیب به مفاصل می‌تواند باعث شل و یا پاره شدن تاندون‌های اطراف مفصل گردد از این رو در برخی موارد ممکن است برخی افراد به جراحی ترمیم تاندون ها احتیاج داشته باشند.
  3. جوش دادن مفصل: در مواردی که نتوان عمل تعویض مفصل را انجام داد، می‌توان عمل جوش دادن مفصل را به‌صورت عمل جراحی و به‌منظور تثبیت مفصل و تسکین درد انجام داد.
  4. جراحی تعویض مفصل :در صورتی که بیماری آرتریت روماتوئید، به مفاصل آسیب وارد کند در این صورت جراح به کمک جراحی تعویض مفصل، قسمت های آسیب دیده مفصل را برداشته و به جای آن پروتزهای ساخته شده از فلز یا پلاستیک را قرار می دهد.

پیشگیری از آرتریت روماتوئید

همیشه نمی‌توان از آرتریت پیشگیری کرد؛ زیرا برخی از علل، مانند سن، سابقه خانوادگی و جنسیت، خارج از کنترل شما هستند. با این حال، رعایت چند عادت سالم می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به مفاصل دردناک با افزایش سن کمک کند. بسیاری از این راهکارها مانند ورزش و خوردن یک رژیم غذایی سالم، به پیشگیری از سایر بیماری‌ها نیز کمک می‌کنند.

انواع سونوگرافی از جمله سونوگرافی شکم جهت تشخیص بزرگی طحال در مرکز تصویر برداری شقایق تهران با به روزترین دستگاه ها قابل انجام می‌باشد. شما برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021

آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
از چه زمانی جنین در سونوگرافی واژینال دیده میشود؟از چه زمانی جنین در سونوگرافی واژینال دیده میشود؟

سونوگرافی واژینال در بارداری روشی دقیق برای مشاهده جنین و بررسی سلامت بارداری است؛ دراین مقاله به بررسی زمان دیده شدن جنین دراین سونوگرافی می پردازیم. ...

بررسی دلایل و خطرات واسکولیت یا التهاب رگبررسی دلایل و خطرات واسکولیت یا التهاب رگ

واسکولیت گروهی از اختلالات روماتولوژی است که با التهاب در انواع مختلف (عروق، رگ ها یا مویرگ ها) و اندازه رگ های خونی مشخص می شود. ...

کبد چرب الکلی و کبد چرب غیر الکلیکبد چرب الکلی و کبد چرب غیر الکلی

تشخیص کبد چرب با سونوگرافی به پزشکان امکان می‌دهد تا میزان تجمع چربی در کبد را به‌صورت غیرتهاجمی ارزیابی کنند. ...

ضرورت انجام سونوگرافی کالر داپلر در بارداریضرورت انجام سونوگرافی کالر داپلر در بارداری

سونوگرافی داپلر از جمله سونوگرافی هایی می باشند که در دوران بارداری انجام می شود. سونوگرافی داپلر با همان دستگاه سونوگرافی معمولی انجام می‌ شود. ...

آیا رادیولوژی و سی تی اسکن تفاوت دارندآیا رادیولوژی و سی تی اسکن تفاوت دارند

رادیولوژی به انواع روش‌ های تصویربرداری از داخل بدن با استفاده از اشعه ایکس، میدان مغناطیسی و یا امواج صوتی گفته می‌ شود . ...

تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافیتفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی

سونوگرافی در زمان های بارداری کاربردهای زیادی دارد و یکی از کاربردهای آن تعیین جنسیت جنین از روی تصاویر اسکن شده است. ...

اهمیت انجام رادیوگرافی پس از عمل های جراحیاهمیت انجام رادیوگرافی پس از عمل های جراحی

رادیو گرافی یا عکس برداری یا پرتونگاری یکی از روش های تصویربرداری در تشخیص پزشکی است که از بخش های مختلف بدن امکان تصویر برداری دارد. ...

سونوگرافی ترانس رکتال چیست؟سونوگرافی ترانس رکتال چیست؟

سونوگرافی ترانس رکتال بیشتر مواقعی که فرد دچار مشکلاتی در ناحیه پروستات شده و نیاز به تخلیه مداوم مثانه خود داشته باشد استفاده می‌ شود. ...

بیماری پانکراتیت یا التهاب لوزالمعده چگونه تشخیص داده و درمان میشود؟بیماری پانکراتیت یا التهاب لوزالمعده چگونه تشخیص داده و درمان میشود؟

سونوگرافی به تشخیص التهاب پانکراس و ارزیابی تغییرات ساختاری آن کمک می کند و نشانه هایی از پانکراتیت را نمایش می دهد. ...

تشخیص جابجایی استخوان های رادیوس و اولنا ساعد با رادیولوژی از دستتشخیص جابجایی استخوان های رادیوس و اولنا ساعد با رادیولوژی از دست

پزشک برای تشخیص میزان شکستگی مچ دست با گرفتن عکس رادیولوژی محل، میزان شکستگی را تشخیص داده و نوع درمان را بررسی می کند . ...

ارتباط هورمون استروژن با سرطان سینهارتباط هورمون استروژن با سرطان سینه

پس از تأیید سرطان پستان مهم است که بدانیم این تومور از لحاظ گیرنده های هورمونی در چه وضعیتی قرار دارد و لذا پس از انجام نمونه برداری باید درخواست کرد ...

پیچ خوردگی تخمدان یا تورشن تخمدان چیست؟پیچ خوردگی تخمدان یا تورشن تخمدان چیست؟

تورشن تخمدان به طور کلی زمانی رخ می‌ دهد که تخمدان در جای خودش پایدار نباشد. کیست تخمدان و یا حضور توده‌ ای در تخمدان می‌ تواند علت ناپایداری تخمدان باشد. ...

مركز سونوگرافى و راديولوژى شقايق واقع در يوسف آباد تهران با بهره گيرى از عوامل فوق الذكر تلاش كرده است تا در ارائه بهترين خدمات راديولوژى و همچنين بهترين سونوگرافى دقيق در يوسف آباد تهران كه در ذيل فهرست وار آمده است در خدمت عزيزان هموطن درتهران و سرتاسر ايران باشد.

بهترين بررسي هاي روتين وتخصصی و دقيق ترين انواع داپلر يارنگی شامل : سونوگرافى كالر داپلر شريانى و وريدي اندامهاى تحتانى و فوقانى و بررسي دقيق DVT ، داپلر دقيق كليه ها ، سونوگرافى رنگى و داپلر بيضه ها ، بهترين و دقيق ترين سونوگرافى داپلر عروق كاروتيد گردنى وبررسي پلاك ، انسداد و ترومبوز

رادیولوژی و سونوگرافی شقایق تهران یکی از مراکز تخصصی است که با تجهیزات مدرن و به روز می‌تواند انواع خدمات تشخیصی درمانی در این زمینه را به مراجعین ارائه نماید. آدرس مطب : منطقه شش ٦ - تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافى شقايق، دكتر سيف

ادرسراديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک : تهران - ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465