نحوه انجام سونوگرافی غدد لنفاوی گردن
غدد لنفاوی گردن نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن ایفا میکنند و در مقابله با عفونتها و بیماریها مؤثر هستند. در برخی موارد، تورم یا بزرگ شدن غدد لنفاوی گردن میتواند نشانهای از عفونت، التهاب یا حتی بیماریهای جدیتری مانند سرطان باشد. سونوگرافی غدد لنفاوی گردن، یک روش غیرتهاجمی و ایمن برای بررسی ساختار و اندازه غدد لنفاوی است که به پزشکان کمک میکند تا ناهنجاریها و مشکلات احتمالی را شناسایی کنند. این مقاله به بررسی نحوه انجام سونوگرافی غدد لنفاوی گردن، مراحل و اهمیت آن در تشخیص دقیق مشکلات این ناحیه میپردازد.
علت تورم غدد لنفاوی در گردن
عفونت های ایجاد شده توسط باکتری ها و ویروس ها می تواند منجر به تورم غدد لنفاوی گردن شود. عفونت استافیلوکوکی یک عامل شایع باکتریایی برای این عارضه می باشد. در کودکان، عفونت ویروسی (به ویژه عفونتهای ویروسی دستگاه تنفس فوقانی) از علل شایع بزرگ شدن غدد گردن است. علاوه بر HIV، ویروسهایی از جمله ویروس زونا نیز جزو عوامل شناخته شده برای ایجاد تورم در غدد لنفاوی گردن می باشند. تورم غدد لنفاوی گردن معمولاً در موارد زیر نیز دیده می شود:
- برونشیت
- سرماخوردگی
- عفونت گوش
- عفونت های پوست سر
- گلودرد استرپتوکوکی
- ورم لوزه
- عفونت های بینی، گلو و دهان
- عفونت های دندانی
علائم تورم غدد لنفاوی گردن
عموماً اولین علائم و نشانهای که در فردی که دچار تورم و التهاب غدد لنفاوی شده است خود را نشان میدهد، بزرگی غدد لنفاوی است. در زیر دیگر علائم تورم غدد لنفاوی مشخص شده است:
- عرق به ویژه عرق شبانه
- قرمزی غدد لنفاوی و حساسیت این غدد
- مشکل در سیستم تنفسی یا ایجاد عفونت تنفسی
- آبریزش بینی
- تب
- وجود تورم در غدد لنفاوی
مزایای سونوگرافی غدد لنفاوی گردن
- این روش یک روش غیر تهاجمی است.
- این روش بدون درد است.
- استفاده از این روش می تواند بافت های نرم موجود را نیز به طور دقیق نمایان کند و این امکان در تصویربرداری با اشعه ایکس ممکن نیست. علاوه بر این استفاده از این روش تصاویر را در لحظه ایجاد می کند و می توان به کمک آن به نمونه برداری از طریق بیوپسی پرداخت .
نحوه انجام سونوگرافی غدد لنفاوی گردن
پزشک برای سونوگرافی گردن یک بالش در زیر گردن شما قرار می دهد تا سر خود را به عقب خم کنید و گردن بهتر دیده شود. در برخی موارد ممکن است بتوانید در حین سونوگرافی صاف بنشینید. ابتدا یک ژل به گردن شما مالیده میشود تا به حرکت روان دستگاه بر روی پوست کمک کند. پزشک مبدل یا پروب سونوگرافی را در روی ناحیه مورد نظر به عقب و جلو حرکت می دهد. رادیولوژیست با مشاهده مداوم نمایشگر اطمینان حاصل میکند که تصویر دقیقی از غدد لنفاوی ایجاد شده است.
آمادگی جهت انجام سونوگرافی غدد لنفاوی گردن
آمادگی خاصی برای انجام این روش تشخیصی و تصویربرداری نیازی ندارد. بیمار میتواند قبل از انجام این روش طور عادی غذا خورده و مایعات بنوشد. همچنین می تواند داروهای خود را به طور عادی مصرف کند؛ اما اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف میکند ممکن است لازم باشد قبل از انجام سونوگرافی آنها را قطع کند. برای آمادگی فقط ممکن است بیمار مجبور باشد لباس خود را با لباس های بیمارستانی تعویض نموده و جواهرات و فلزات را از خود دور کند.
عوارض سونوگرافی غدد لنفاوی گردن
هیچگونه گزارشی دال بر عوارض بالینی سونوگرافی گزارش نشده و استفاده از سونوگرافی طبق نظر پزشک معالج با رعایت حد اعتدال کاملاً بی ضرر است.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
-
سونوگرافی غدد لنفاوی زیر بغل
تاریخ انتشار : 1401-01-15تاریخ بروز رسانی : 1403-08-03 -
علل و علائم تورم غدد لنفاوی کشاله ران و تشخیص با سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1401-04-14تاریخ بروز رسانی : 1402-05-11 -
آیا لنف نود گردن خطرناک است؟
تاریخ انتشار : 1401-12-10تاریخ بروز رسانی : 1401-12-20 -
لنف نود در اگزیلا چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-01-05تاریخ بروز رسانی : 1403-06-28
سلام دکتر وجود تورم در غدد لنفاوی گردن چه علائمی داره و حتما روش تشخیصی این عارضه توسط سونوگرافی غدد لنفاوی گردن انجام میشود با معاینه معمولی قابل تشخیص نیست؟
ملیحه رمضانی [ 1402-01-07 ]
سلام خسته نباشین من سینه چپم دردمیکنه تیرمیکشه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .