علل انجام اولتراسوند بیضه
سونو بیضه یا سونوگرافی بیضه، یکی از مهمترین روشهای تصویربرداری پزشکی است که برای بررسی و ارزیابی مشکلات و بیماریهای مختلف بیضه مورد استفاده قرار میگیرد. معاینه بیضه غیرتهاجمی به پزشکان کمک میکند تا علل مختلف درد، تورم، یا تودههای غیرعادی را شناسایی کنند. از جمله علل انجام سونوگرافی بیضه میتوان به تشخیص و پیگیری عفونتها، آسیبها، واریکوسل، و تومورها اشاره کرد. این روش سریع و ایمن است و اطلاعات دقیقی در مورد سلامت بیضهها ارائه میدهد.
علل انجام سونوگرافی بیضه
از آنجایی که سونوگرافی از بیضه ها برای طیف وسیعی از مشکلات در مورد اسکروتوم، بیضه ها و اپیدیدیم استفاده می شود، پزشک ممکن است در صورت آسیب دیدگی، درد و تورم داخل و اطراف بیضه ها، این نوع سونوگرافی را تجویز کند. موارد خاصی نیز وجود دارند که در طی آنها سونوگرافی بیضه ها تجویز می شوند این موارد خاص عبارتند از:
-
تست توده غیر طبیعی در بیضه
هنگامی که پزشک، مشکوک به سرطان بیضه در مرد باشد، سونوگرافی بیضه اولین آزمایشی است که تجویز می کند. این اسکن برای کشف این که آیا توده ای که در بیضه ها وجود دارد سرطانی می باشد یا خیر، استفاده می شود. تصاویر حاصل از سونوگرافی می توانند به پزشک برای اندازه گیری و محل قرار گیری توده کمک کنند. این تصاویر همچنین به پزشک در تشخیص اینکه آیا درون توده از مایعات بی ضرر تشکیل شده یا جامد سرطانی کمک می کنند.
-
پیچ خوردگی بیضه ها
پیچ خوردگی بیضه یک وضعیت جدی و بسیار دردناک است که نیاز به مراقبت های فوری پزشکی دارد. هنگامی این وضعیت رخ می دهد که طنابی که خون را به بیضه ها می ریزد پیچیده می شود. در صورتی که این مشکل به سرعت برطرف نشود، خونرسانی به بیضه قطع شده و باعث می شود که بافت بیضه از بین برود. پزشکان معمولاً برای جلوگیری از آسیب بیشتر به بیضه فوراً جراحی را انجام می دهند. در صورت ایجاد این مشکل که با درد شدید در بیضه ها مشخص می شود، شخص باید فوراً به پزشک مراجعه کند.
-
اپیدیدیمیت
اپیدیدیمیت ، التهاب اپیدیدیم که لوله هایی در پشت بیضه ها می باشند که اسپرم را ذخیره و حمل می کنند، است. التهاب اپیدیدیم می تواند باعث ایجاد مایعات در اطراف بیضه شود، در نتیجه توده ای متورم در بیضه ایجاد میشود. این مشکل معمولاً در اثر عفونت ایجاد میشود.
-
ناباروری
با توجه به اینکه بیضه ها اسپرم را ایجاد و ذخیره می کنند، گاهی اوقات مشکلات تأثیرگذار بر بیضه ها می تواند باعث ناباروری در مردان شود. این مشکلات تأثیرگذار شامل عفونت، آسیب، جراحی قبلی یا بیماری است.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: آمادگی برای سونوگرافی بیضه
اقدامات قبل از سونوگرافی بیضه
قبل از انجام این سونوگرافی، نیازی به جلوگیری از خوردن یا نوشیدن وجود ندارد.
نحوه انجام سونوگرافی بیضه
این کار معمولاً بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد. قبل از معاینه، از فرد خواسته می شود تا روی تخت بخوابد. در طی مراحل، ممکن است لازم باشد که در یک طرف بدن خود حرکت کنید. سونوگرافی بیضه خارج از بدن انجام می شود. یک دستگاه کوچک و دستی که مبدل نامیده می شود برای گرفتن تصاویر استفاده می شود. پزشک، ژل مبتنی بر آب را به اسکروتوم اعمال می کند تا اطمینان حاصل شود که مبدل روی پوست راحت حرکت می کند. وی این مبدل را به طرف عقب و جلو بر روی اسکروتوم حرکت می دهد تا تصاویر بیضه ها را بگیرد.
تفسیر سونوگرافی بیضه
رادیولوژیست بعد از دیدن تصاویر مربوط به سونوگرافی بیضه، نتیجه را تجزیه و تحلیل میکند. سپس گزارشی را با جزئیات برای پزشک ارسال میکند. اگر در تصاویر مربوط به سونوگرافی مشکلات یا عامل غیرطبیعی دیده شود، میتواند نشانه یکی از موارد زیر باشد:
- وجود عفونت در بیضه
- وجود کیست خوشخیم در بیضه
- پیچخوردگی بیضه که باعث محدود شدن جریان خون در بیضه میشود.
- وجود تومور در بیضه
- ابتلا به هیدروسل (کیسه خوش خیم از مایعات در اطراف بیضه)
- اسپرماتوسل (کیست پر از مایع در مجاری بیضه)
- واریکوسل (تورم ورید در عروق اسپرماتیک بیضه)
اگر رادیولوژیست یکی از این حالات را تشخیص دهد، انجام معاینات بیشتر را به پزشک توصیه میکند.
عوارض جانبی سونوگرافی بیضه
سونوگرافی بیضهها روشی کم ریسک در نظر گرفته میشود. این تست ممکن است موجب ناراحتی و یا درد در صورتی که آسیب یا تورم در ناحیه بیضهها وجود داشته باشد، شود. برخی روشهای تصویربرداری از اشعههای رادیواکتیو استفاده میکنند؛ اما سونوگرافی اینطور نیست که این روش را نسبت به دیگر روشها کم ریسک تر میکند.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
-
واریکوسل و سونوگرافی بیضه ها
تاریخ انتشار : 1395-09-12تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30 -
سونوگرافی بیضه چیست و چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-05-08تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30 -
تشخیص بیماریهای آقایان با سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1400-07-24تاریخ بروز رسانی : 1402-05-04 -
سونوگرافی بیضه ها و آمادگی های لازم قبل از آن
تاریخ انتشار : 1400-10-28تاریخ بروز رسانی : 1403-04-09 -
سونوگرافی داپلر عروق بیضه ای؛ نحوه انجام و آمادگی، کاربردها
تاریخ انتشار : 1400-11-17تاریخ بروز رسانی : 1403-04-09 -
سونوگرافی تشخیص هرنی یا فتق اسکروتال
تاریخ انتشار : 1400-12-14تاریخ بروز رسانی : 1403-04-09 -
سونوگرافی اسکروتوم چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-07-09تاریخ بروز رسانی : 1403-04-09 -
علل انجام و کاربردهای سونوگرافی آلت تناسلی مردان
تاریخ انتشار : 1403-01-08تاریخ بروز رسانی : 1403-04-09
بیماری های بیضه بسیار متنوع هستند و همچنین روش های تشخیصی زیادی هم دارند اولتراسوند بیضه مطلبی هست که هر مرد غیر متخصصی برای اطلاع از سلامتی این اورگان حساس در بدن خودش باید ازش آگاهی داشته باشه به مدد همت شما و همکاران گرامیتون ما هم از این مطالب تخصصی مطلع میشیم و جا داره کمال تشکر رو ازتون داشته باشیم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .