تشخیص تخمدان پلی کیستیک با سونوگرافی
امروزه سندروم تخمدان پلی کیستیک را میتوان یکی از شایع ترین علل مراجه افراد به پزشک جراح زنان دانست، این ناهنجاری یک عارضه ی هورمونی مربوط به سنین باروری است. افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک دارای علائمی چون پریود های نامنظم در فواصل طولانی، افزایش وزن، ظهور موهای زائد در بدن ، جوش های ریز سطح پوست خصوصا در ناحیه صورت، بالا بودن سطح هرمون های مردانه در ازمایش میباشند.
همچنین سندرم تخمدان پلی کیستیک را می توان یکی از رایج ترین دلایل اختلالات غدد درونریز (ﺁندوکرینوپاتی) در زنان و شایعترین علت نازایی ناشی از عدم تخمکگذاری دانست. زیرا به دلیل میزان بالای هورمون های مردانه در این افراد، تخمک گذاری انجام نشده و یا به صورت نامنظم انجام می گردد. این بیماری تقریباً در ۶ تا ۱۰ درصد همه زنانی که در سنین باروری میباشند دیده میشود. علت این عارضه مشخص نیست اما محققان بر این باورند که عوامل ارثی و دیابت در ظهور آن نقش مهمی دارند. تشخیص زودهنگام و شروع درمان میتواند به پیشگیری عوارض طولانی مدت آن مثل دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و سکته کمک کند.
انواع سونوگرافی از جمله سونوگرافی تخمدان برای تشخیص تخمدان پلی کیستیک در مرکز تصویر برداری شقایق تهران یا تهران- ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک با به روزترین دستگاه ها قابل انجام میباشد. شما برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188203875 | 02188782900 تماس حاصل فرمایید.
تخمدان پلی کیستیک
سونوگرافی از تخمدان ها یکی از روش های مهم تشتخیص پلی کیستیک بودن آنها محسوب می شود. پزشک معالج با برسی علائم زیر میتواند ظاهر تخمدانها و ضخامت دیواره رحم را جهت مشاهده موارد غیر طبیعی به طور دقیق برسی کند. این علائم ممکن است در یکی از تخمدان ها یا در هردو آنها دیده شود .
افزایش تعداد فولیکول در هر تخمدان - معمولاً 20 یا بیشتر
فولیکولهای منفرد به طور کلی از نظر اندازه مشابه هستند و قطر آنها 7-2 میلی متر است
اما توزیع آنها در محیط تخمدان می تواند ظاهری مانند رشته ای از مروارید را ایجاد کند که نشانه ای قابل شناسایی در سونوگرافی می باشد.
بزرگ شدن اندازه تخمدان (حجم بیشتر از 10 میلی لیتر)
روشنایی تصویر حاصل از تخمدان در سونوگرافی که ناشی از برجستگی آن می باشد.
البته مطالعاتی منتشر شده که نشان می دهد تعداد فولیکول ها در هر تخمدان که به عنوان معیار (FNPO) شناخته می شود ، یک سنجش دقیق تر و خاص تر برای تشخیص سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCO) در مقایسه با تعداد فولیکول های هر مقطع از تخمدان و همچنین معیاری دقیق تر از برسی بر اساس حجم تخمدان میباشد .
روش های تشخیصی دیگری به جز سونوگرافی برای تشخیص تخمدان پلی کیستیک به کار میرود که اکثرا تشخیص بر مبنای رد موارد دیگر است. یعنی پزشک تمامی علائم و نشانههای شما را بررسی کرده و سپس سایر احتمالات را رد میکند.
در طی این پروسه، پزشک بسیاری از عوامل را در نظر میگیرد:
سابقه پزشکی: پزشکتان ممکن است سوالاتی در مورد دورههای قاعدگی، تغییرات وزن و سایر علائم شما بپرسد.
معاینه: پزشک میتواند اطلاعات کلیدی ای را ثبت کند مثل قد، وزن و فشار خون. علاوه بر آن معاینات لگنی نیز میتواند اطلاعات مفیدی را در اختیار پزشک قرار دهد.
آزمایش خون: خون شما برای بررسی سطح بعضی از هورمونها برای تعیین علت اختلالات در قاعدگی یا آندروژن بالا، گرفته میشود. آزمایشهای دیگر خون شامل تست کلسترول و تری گلیسرید ناشتا و تست تحمل گلوکز است. در تست تحمل گلوکز میزان قند خون در حالت ناشتا و بعد از مصرف نوشیدنی حاوی گلوکز بررسی می گردد.
جهت درمان تخمدان پلی کیستیک توصیه های مختلفی ارائه مشود که با رعایت هر یک میتوان خطر ناشی از این عارضه را به حداقل رساند و نیز در صورتی که تا کنون این عارضه را تجربه نکرده اید ،تا حد زیادی از وقوع آن پیشگیری کنید.
این توصیه ها شامل اصلاح سبک زندگی با افزایش تحرک و توجه به رژیم غذای به منظور کاهش وزن و کم شدن سطح انسولین و اندروژن خون میباشد.
در سونوگرافی داپلر تصاویر از اجزاء درحال حرکت مانند گلبول های قرمز خون، با اندازه گیری امواج صوتی بوجود می آید که روشی مناسب برای سونوگرافی پستان است. شما میتوانید برای انجام سونوگرافی دقیق داپلر در تهران به رادیولوژی و سونوگرافی یوسف آباد یا تهران- ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک مراجعه نمایید.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
-
تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک با سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1395-11-23تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
سندروم تخمدان پلی کیستیک چگونه با سونوگرافی تشخیص داده میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-01-28تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
کیست درموئید تخمدان چیست و چگونه تشخیص داده میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-05-02تاریخ بروز رسانی : 1402-08-01 -
سونوگرافی زنان و مامایی شامل چه مواردی میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-06-16تاریخ بروز رسانی : 1402-08-13 -
تشخیص تنبلی تخمدان با سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1400-06-20تاریخ بروز رسانی : 1402-08-13 -
چگونه برای سونوگرافی تخمدان آماده شویم؟
تاریخ انتشار : 1400-08-17تاریخ بروز رسانی : 1402-05-07 -
تشخیص سرطان تخمدان با سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1401-06-17تاریخ بروز رسانی : 1402-05-12 -
سونوگرافی رحم و تخمدان جهت تشخیص سرطان رحم
تاریخ انتشار : 1402-01-14تاریخ بروز رسانی : 1402-05-04
سلام عرض خسته نباشید دکتر مطلب سندورم تخمدان پلی کیستیک خیلی برای خانم ها حیاطی هستش و هر چه اطلاع رسانی بیتشر در موردش باشه باز هم کمه ممنون از وقت و انرژی که میگذارید بابت تهیه این مطالب
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .